Csak a játékok lebonyolításához szükséges személyek kapnak akkreditációt a tokiói olimpiára

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság vezetése döntött: eltörli a vendégprogramot. A döntés értelmében csak a 2021-es tokiói olimpiai játékok lebonyolításához esszenciális személyek jutnak akkreditációhoz.

A határozat meghozatala után a NOB mind a 206 nemzeti olimpiai bizottság, valamint az összes nemzetközi sportszövetség véleményét kikérte az ügyben, akik egyetértenek a lépéssel, felelősségteljesnek érzik azt.

A kísérő vendégek így biztosan nem vehetnek majd részt az ötkarikás játékokon. A NOB-tagok mint az olimpia lebonyolításához operatív szinten elengedhetetlen szereplők, ott lesznek majd a felkelő nap fővárosában rendezett eseményen.

A témához kapcsolódóan, a frissített olimpiai és paralimpiai szabálykönyvből kiderült, hogy a sportolók családja nem léphet majd be az olimpiai falu területére.

A NOB, karöltve japán partnereivel és a tokiói szervezőkkel, mindent megtesz a mindenki számára biztonságos ötkarikás játékok megrendezése érdekében, ez pedig áldozatokkal jár, ahogy azt Thomas Bach is hangsúlyozta, amikor bejelentették, külföldi szurkolók nem vehetnek részt a július 23. és augusztus 8. között rendezendő eseményen.

Forrás: olympic.org, insidthegames.biz – Fotó: Getty Images