Thomas Bach gratulált a Nemzetközi Fair Play Naphoz Kamuti Jenőnek

A Nemzetközi Fair Play Bizottság (CIFP) idén szeptember hetedikén hirdette ki a Nemzetközi Fair Play Napot. 

A négy nemzetközi szervezet által életre hívott Fair Play ünnepet a jövőben minden évben ugyanezen a napon fogják megünnepelni világszerte. A kezdeményezéshez már számos szervezet csatlakozott, többek között nemzeti olimpiai bizottságok és nemzetközi sportszervezetek is.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke, Thomas Bach külön levélben gratulált dr. Kamuti Jenőnek, a CIFP elnökének, a Nemzet Sportolójának a sporttörténeti esemény alkalmából.

„Kedves Jenő! Ezúton gratulálok ehhez a remek kezdeményezéshez, hogy a Fair Play-nek legyen egy világnapja. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság nagyra értékeli a CIFP elkötelezettségét a fair play szellemiségének és az olimpiai értékeknek a promótálásában. A NOB, együtt az Olimpiai Kulturális és Örökség Alapítvánnyal továbbra is szorosan együttműködik a CIFP-el ezeknek az alapvető etikai értékeknek a közvetítésében. Együtt mindig erősebbek vagyunk! Ebben az olimpiai szellemben üdvözöllek, Thomas Bach”.

A Nemzetközi Fair Play Nap a Nemzetközi Fair Play Bizottság mellett a Nemzetközi Panathlon, az Európai Fair Play Mozgalom és a Panathlon Wallonie-Bruxelles összefogásával valósult meg.

Forrás: CIFP/Deregán Gábor – Fotó: archív, 2014/Nanjing