A Red Bull New York-ban leplezi le idei kocsiját

Az F1-es világbajnok Red Bull bejelentette, hogy február 3-án New Yorkban tartja idei kocsijának bemutatóját, amellyel a csapat folytatni kívánja közelmúltbeli sikereit.

Az energiaital gyártó cég Forma-1-es csapata miután 2021-ben megnyerte a pilóták bajnokságát Max Verstappennel, tavaly megvédte címét, a holland az egyéni győzelem mellett (15 elsőség 22 futamból) a konstruktőr világbajnoki címet is megszerezte Sergio Perez kollégájával együtt.

A saját, házon belüli Red Bull Powertrains működése keretében kifejlesztett erőforrásokat használó csapat idén változatlan pilótasort állít ki, Verstappennek 2028-ig, míg csapattársának, Sergio Perez pedig 2024 végéig futó szerződése van, csapatfőnökként pedig továbbra is Christian Horner adja az instrukciókat.

Horner a közelmúltban az ötödik konstruktőri elsőségről elmélkedve így nyilatkozott: „Átmentünk a vesztés fájdalmán. 2013-ban egy domináns sorozatot fejeztünk be, aztán egy évvel később a szabályok változásával sehol sem voltunk, de ennek ellenére soha nem veszítettük el a hitünket. A mai munkatársainak közül sokan még mindig velünk vannak azokból az időkből, 2013-ból. Sok új ember is csatlakozott a csapathoz, és mindenki csak erre a kihívásra összpontosított, arra a célra, hogy visszakerüljünk a győztes pozícióba. Az, hogy nyolc nagyon hosszú év után visszaszereztük ezt a konstruktőri címet, minden eddigi kemény munkánkról, elhivatottságunkról és hitünkről tanúskodik.”

A következő szezonra még egy érdekes változás lesz a csapatnál, a korábbi pilóta Daniel Ricciardo visszatér a harmadik pilóta szerepkörbe, hogy szimulátor és marketing segítséget nyújtson a Verstappen-Perez kettősnek.