Beduval áll rajthoz a Molnár-Novák páros a Mikulás Ralin 

Mindig valami újdonsággal rukkol elő a Molnár Pisti – Novák Balázs páros. Most például azzal, hogy egy Bedu-val állnak a rajtvonalhoz a Mikulás Ralin.

Mikulás oké, Balázzsal indulsz oké…de miért pont Bedu?

– Minden évben ott a helyünk a Mikulás Ralin. Pénteken még lezavarunk egy gyors tesztet, mert egy Bedu SXS X3-mal csapatjuk idén. De még annyira ismeretlen számunkra a technika, hogy majd a teszten ülünk bele először, szóval sokat nem tudok róla mondani. Tavaly láttuk ezeket a verdákat, tök jól néztek ki, gondoltuk ki kéne nekünk is próbálni. Balázs is rámondta az áment, úgyhogy izgatottan várjuk belülről milyen a kis Bedu. Hogy miért Bedu? Mert mindig kell a változatosság – mondja nevetve Pisti.

Az megvan, hogy ez az autó nyitott?

– Jól tudod, annyira nyitott, mint mi a hülyeségekre. Egyébként pont attól tartok csak, hogy fázni fogok, mert igaz szélvédő van benne, de fűtés nincs. Szóval majd mindent magamra veszek, és lelkileg próbálok felkészülni. Balázsnak ilyen gondja nincs, mert ő bírja a hideget… velem ellentétben. Semmi nyafogás nem fér bele, ha már kitaláltuk, akkor csak nem hátrálunk ki…tudod azok nem mi vagyunk. Reményeim szerint az adrenalin feledteti majd, hogy tél van.

Mi az ütemtervetek akkor?

– Mentális felkészülés, üléspróba, tesztelés, átvételek, pályabejárás és vasárnap jöhet az éles bevetés. A szakaszokat nagyjából ismerjük, egyedül a Bedu-t nem, de szerintem hamar megszokjuk, aztán nem lesz más dolgunk, mint élvezni a versenyt. A hosszú etap még az ellenségünk, azt utáljuk, és ez most hatványozott az új kis verdával, ami elég szellős.

Hajtani fogtok az eredményért?

– Vigyázni fogunk nagyon az autóra, csak úgy megyünk, ahogy jól esik. Az időjárás bármit hozhat, amit még most nem látunk előre. Inkább dagonya legyen, mint hó, amire amúgy is kisebb az esély…de Mikulás Rali, jöjjön, aminek jönnie kell. Sár, köd, hideg, fagy lehet, egy viszont nem lehet fagyos, a hangulatunk – viccel Pisti. Ismered a csapatot, a verseny legtöbbször egy nagy kaland számunkra, tele mókával és kacagással…és mi most is erre készülünk, semmi másra. Mindig ezt mondjuk, aztán fél szemünk tudod a többieken.

Reklámpartnerek:

Strapa Pack Kft; Castellum Hotel Hollókő; MOLVI Plast Kft.; Keve-Land Kft.; X-Ballon Kft.

Szöveg: Tiba Anita, Fotó: Liana Toma