Akrobatikus torna: Kimagasló siker 2022-ben

Hatalmas bravúrt hajtott végre az akrobatikus tornászok bakui világbajnokságán a Bernáth Dorina-Stattner Noémi duó, a női párosok kombinált döntőjében 26.950 ponttal világbajnoki ezüstérmet szerzett, és ezzel minden idők legjobb vb-szereplését érte el akrobatikus tornában a női párosok között. Ezt tartja az idei esztendő csúcspontjának Vincze Gábor szakági elnök is.

“Ez a világbajnoki siker történelmi léptékű, ugyanis az eddigi legjobb szereplést a női párosoknál 1984-ben, a szófiai vb-n Katona Mária, Földi Eszter párosa hozta, bronzéremmel. A magyar akrobatikus torna szakág eddig még nem szerzett vb-bronznál jobbat története során női párosban” – kezdte évértékelését a szakember, majd így folytatta:

“Ez a siker megalapozta a teljes év hangulatát, felemelő érzés volt nemzetközi versenyen hallgatni a magyar himnuszt! Az év további részében nagy nemzetközi versenyünk már nem volt, jövő októberben lesz az Európa-bajnokság.” A kontinensviadalra most egy igencsak hosszú felkészülési időszak következik a sportolók számára, hiszen a korábbi évek gyakorlatával ellentétben – amikor a koronavírus miatt összetorlódtak a nagy nemzetközi viadalok – az idei világbajnokság és a 2023-as Európa-bajnokság között csaknem másfél év telik el. A felkészülés megtervezése és a bő válogatott kijelölése már meg is történt.

“A vb-t követően megkezdődött egy kis átrendeződés. Nagyon örülünk annak, hogy a tömegbázisunk nem csökkent, és bízunk benne abban, hogy jövőre is versenyképesek tudunk maradni.”

Infó és kép: Kaszala Claudia és a Sajtócsapat