Torna: Szuper csb és Duna Aszfalt szer ob vár a férfiakra

Zsúfolt hétvége előtt állnak a férfi tornászok, ugyanis október 8-án, szombaton a Központi Tornacsarnok ad otthont a szuper csapatbajnokság második fordulójának, vasárnap pedig a Duna Aszfalt országos szerbajnokságot rendezik.

A szuper csb második fordulója szombaton 10:30 órától veszi kezdetét. A kiírás szerint egy csapatot felnőtt, ifi és kadet tornászok alkothatnak. A csapatbajnokságon minden szeren három fő eredménye (1 felnőtt, 1 ifi, 1 kadet) számít. A viadalon négy egyesület (BHSE, KSI SE, GYAC, FTC-TELEKOM) sportolói mérik össze tudásukat. Az első fordulóban a BHSE végzett az első helyen, így Kiss Balázsék várják a legkedvezőbb pozícióból a folytatást, mögöttük, az FTC-Telekom, a KSI SE és a GYAC található.

Másnap már a Duna Aszfalt országos szerbajnokság következik, amelyre szintén a Központi Tornacsarnokban kerül sor 10:30 órától. Mindkét viadalon szerepelnek a magyar válogatott tagjai, így például Tomcsányi Benedek, Kiss Balázs, Balázs Krisztián vagy a talajon Eb-ezüstérmet szerző Mészáros Krisztofer (képünkön). Fontos, hogy Kovács István szövetségi kapitány elmondása szerint ezek lesznek az utolsó nyilvános hazai versenyek – jövő héten még Tatán a szlovákokkal versenyeznek a mieink a felkészülés részeként – a liverpooli világbajnokság előtt, amelyet október 29. és november 6. között rendeznek. 

Kovács István, szövetségi kapitány: “Elsősorban azt szeretném a srácoktól, hogy jól, pontosan kivitelezett gyakorlatokat mutassanak be a két nap alatt. Az, hogy ki, milyen szeren, milyen eredményt érjen el, azzal kapcsolatban nem várok el a fiúktól semmit, az a lényeg, hogy hozzák ki magukból, amit tudnak, lehetőleg sérülés nélkül, de azt hiszem, hogy ezt a terhelést bírniuk kell.”

Infó és kép: Kaszala Claudia és a Sajtócsapat