Torna-vb: Megvan a világbajnokságra utazók névsora

Kialakult a szeptember 30-október 8. között Antwerpenben megrendezésre kerülő torna-világbajnokságra utazó magyar férfi és női válogatott összeállítása, a szövetségi kapitányok a hétvégi országos bajnokság után kihirdették a kereteket.

A hölgyeknél Kovács Zsófia, Székely Zója, Mayer Gréta, Czifra Bettina Lili, Bácskay Csenge és Szilágyi Nikolett alkotja a csapatot. A férfiaknál Mészáros Krisztofer, Balázs Krisztián, Tomcsányi Benedek, Molnár Botond, Kiss Balázs és Bátori Szabolcs lesz ott az olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

A szeptember 25-i indulásig a férfi válogatott Tatán, a nők Budapesten, illetve Dunaújvárosban készülnek. A férfiakat és a magyar tornát nagy megtiszteltetés érte, ugyanis dr. Schmidt Ádám, a HM sportért felelős államtitkára meglátogatta a világbajnokságra készülő férfi tornászválogatott edzését kedden reggel.

Draskóczy Imre, női szövetségi kapitány: Az indulásig közös edzések vannak, az biztos, hogy a dunaújvárosi versenyzők kedden és szerdán is a budapesti Tornacsarnokban edzenek. A nemzetközi versenyeken, a Világkupákon, illetve a hétvégi országos bajnokságon elért eredmények tükrében hirdettem ki a csapatot. Mint ismeretes, Kovács Zsófia hasfalhúzódással bajlódik, egyelőre félkész állapotban van, bízunk benne, hogy a közel 2 hét alatt jó formába tud kerülni.

Kovács István, férfi szövetségi kapitány: Mi Tatán készülünk, kedden és csütörtökön is imitáljuk a világbajnokságot, olyan szersorrendben haladunk, ahogy a vb-n, illetve mérjük mindenhol az időket is. Nálunk is a Világkupák és az országos bajnokságon nyújtott teljesítmény számított, illetve az edzéseken a plusz-mínuszra bemutatott gyakorlatokat is figyelembe vettem a kerethirdetésnél.

Infó: Kaszala Claudia és a Sajtócsapat