TáncSport: Sikerek felnőtt és utánpótlás kategóriában

Remekeltek a magyar párosok Nagyszebenben! A Latin World Openen a Világjátékok 4. helyezett magyar latinpáros Andrea Silvestri és Váradi Martina bejutott a döntőbe és megnyerte a versenyt. A Nemzetközi Táncsport Szövetség Nagyszebenben rendezte meg a WDSF Latin-amerikai Táncok Világbajnokságát a junior ll korosztály részére. Magyarországot a Claudius TSE versenyzői, Tóth István Aramisz – Lilly Cantineau páros képviselte, akik idén szeptemberben második magyar bajnoki címüket szerezték meg a szombathelyi Agora Művelődési és Sportházban megtartott Táncsport Magyar Bajnokságon.

A több, mint 30 országot és 55 párost felvonultató mezőnyben végül óriási harc folyt a döntőbe jutásért. A szombathelyi páros végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, így biztos résztvevői voltak a finálénak, ahol az előkelő vb 5. helyet szerezték meg. 

Zsámboki Marcell a Magyar TáncSport Szakszövetség elnöke elmondta, hogy büszke az utánpótlás korú versenyzőkre, akik jövőre már az ifjúsági korosztályban mérettetnek meg itthon és külföldön egyaránt. Moldovan Adrian Ovidiu az egyesület elnöke a helyszínen szurkolt Aramisznak és Lillynek, és beszámolója szerint a kimagasló eredmény a páros kitartó, alázatos és elszánt munkájának, valamint a tánc iránti feltétlen elkötelezett felkészülésének köszönhető. A juniorokat táncpedagógus szüleik Tóth Noémi és Tóth István készítették fel a versenyre.

Infó és kép: NVESZ Sajtó