Ritmikus gimnasztika: Pigniczki hetedik a buzogány döntőjében

Pigniczki Fanni az előkelő hetedik helyen végzett a ritmikus gimnasztikázók bakui Világkupáján a buzogány fináléjában.

Az egyéni és az együttes kéziszercsapatok döntőivel folytatódott a ritmikus gimnasztikázók bakui Világkupája, ahol több mint egy évtized után újra volt magyar versenyző a legjobbak között. Pigniczki Fanni a szombati selejtezőben 24.400 pontot kapott buzogánygyakorlatára, és ezzel hetedik helyen bejutott élete első Világkupa-döntőjébe. Az összetettben olimpiai kvótáért küzdő sportoló hatodikként lépett szőnyegre, és megtartotta szombati pozícióját. Bemutatóját 23.750 ponttal értékelte a zsűri, így a hetedik helyen fejezte be a finálét.

A Vk-sorozat utolsó állomására május 28-30. között, Pesaróban kerül sor, ahol eldől, hogy a négy Vk-n az olimpiai kvalifikációs rangsorban a három legjobb összetett eredmény alapján melyik három ritmikus gimnasztikázó kapja meg az olimpiai kvótát. Pigniczki jelenleg a kvalfikációt érő harmadik helyen áll.

Pigniczki Fanni: Nagyon jól éreztem magam a döntőben, kifejezetten élveztem, hogy még egyszer bemutathattam a buzogánygyakorlatomat ebben a mezőnyben. Úgy érzem, a gyakim is jól sikerült. Az pedig kifejezetten pozitív, hogy sokkal kevésbé izgultam most a fináléban, mint az előző két napon a selejtezőkben.

Infó: Kaszala Claudia, (Foto: AFP)