Ritmikus gimnasztika: Meglepetést okozna az együttes kéziszer csapat

Ritmikus gimnasztikában Pigniczki Fanni személyében egyéniben egy versenyzőnk lesz ott a párizsi játékokon. Az együttes kéziszer csapatnak azonban – ha a csillagok is úgy állnak össze, és tudása legjavát tudja hozni – lehetősége lesz kiharcolni az indulási jogot. A Jurca Lilla, Urbán-Szabó Mónika, Mészáros Mandula Virág, Pesti Dalma, Szabados Dóra, Farkas Júlia alkotta csapat a hazai rendezésű Európa-bajnokságon kvalifikálhatja magát Párizsra.

„Éveken keresztül szinte minden felkészülés arról szólt, hogy a válogatott épp aktuális versenyzőit győzködni kellett arra, hogy egyáltalán edzésre járjanak, hogy tehetségüknek megfelelően végezzék edzéseiket és adjanak esélyt arra, hogy azok lehessenek, akik tehetségük alapján lehetnének. Legtöbbjükkel minden edzői szó ’falra hányt borsó’ volt, és az élsporttól gyorsan eltávolodtak, így szinte minden szezonban az elejéről kellett a munkát kezdeni. A jelenlegi válogatott tagjainak többsége nem volt korosztályos válogatott, de szorgalmuknak, elhivatottságuknak köszönhetően napról napra erősebb felnőtt sportolók lesznek. Alázattal, következetesen készülnek a hazai Eb-re, így kötelességünk támogatni őket” – mondta Deutsch-Lazsányi Erika, a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség Technikai Bizottságának elnöke.

„Az elmúlt szezon eredményei alapján az együttes kéziszer-csapatok európai kvótája feltehetően Németország, Azerbajdzsán, Lengyelország és Görögország között fog eldőlni. Szokták mondani a remény hal meg utoljára,  így lehet, hogy későn, de összeálltunk egy ütőképes csapattal, és szeretnénk komoly meglepetést okozva beszállni az itthoni kvótaharcba. Budapesten egy indulási jog dől el az együttes kéziszer csapatok versenyében.” – tette hozzá Deutsch-Lazsányi Erika.

Infó: Kaszala Claudia és a Sajtócsapat