Horváth Gabriella továbbra is az EHF vezetőségében

Horváth Gabriella az Európai Kézilabda Szövetség végrehajtó bizottságának tagja maradt a Bécsben zajló kongresszus pénteki döntése értelmében. A magyar szövetség közösségi oldalának beszámolója szerint az MKSZ főtitkárát megválasztották az EHF strandkézilabda bizottságának elnökévé.

“Korábban egy cikluson keresztül már tagja lehettem a strandkézilabda bizottságnak, majd 2016 óta a végrehajtó bizottságban dolgozhattam, most pedig nagy örömömre visszatérek a strand-szakághoz is, és a strandkézilabda-testület elnöki munkája mellett folytathatom munkámat a vezetőségben, ami külön öröm számomra.” – hangsúlyozta Horváth Gabriella a magyar szövetség hírlevelében.

Hozzátette, a strandbizottság élén a norvég Ole Jörstadot követi, aki hosszú évekig vezette a testületet, és az ő idején óriásit fejlődött a szakág, ő pedig ezt a munkát szeretné folytatni.

“A végrehajtó bizottságban megmaradó tagság a teljes magyar kézilabda dicsérete, folyamatosan tapasztalom, milyen pozitív Magyarország megítélése az EHF-ben és a tagországokban. Azon dolgozunk a következő években is, hogy mind jobban segítsük a sportág fejlesztését, és ezen belül a magyar csapatokat.” – fogalmazott a sportdiplomata.

Az EHF elnöke további négy évre az osztrák Michael Wiederer, aki 2016 novembere óta tölti be a tisztséget, és ezúttal nem volt ellenjelöltje.

A szombaton záruló kongresszuson a küldöttek 53 pozíció betöltéséről szavaznak, ezekre 38 tagszövetség részéről összesen 139 jelölés érkezett.

Forrás: MTI – Fotó: Facebook/EHF