Jégkorong Erste Liga – Edzője szerint kárpótlás az FTC-nek a magyar bajnoki cím

Noha az elődöntős búcsúval nem elégedett a jégkorong Erste Liga legutóbbi két kiírásában aranyérmes FTC-Telekom vezetőedzője, kárpótlást jelent számára a magyar bajnoki cím megszerzése.

Fodor Szabolcs az M1 aktuális csatornának nyilatkozva kiemelte: nüanszokon múlt, hogy nem ők jutottak döntőbe a romániai Sport Club Csíkszereda ellen 4-2-es összesítéssel elvesztett párharcból, jobb helyzetkihasználással meglátása szerint ott lehetnének a fináléban.

“A Ferencváros nem lehet elégedett egy elődöntős kieséssel.” – szögezte le, hozzáfűzte ugyanakkor: a társbajnok erdélyi gárda megérdemelten lépett tovább. “Mi pedig tükörbe tudunk nézni, megtettünk mindent, büszkék lehetünk magunkra és kárpótol minket, hogy megszereztük a Ferencváros 28. magyar bajnoki címét, sorozatban a harmadikat.”

Elmondta, gőzerővel készülnek a Magyar Kupa pénteki elődöntőjére, ahol a házigazda DEAC lesz az ellenfél. Hangsúlyozta: mivel a kupában egy mérkőzés dönt a továbbjutásról, teljesen más lesz a találkozó, mint a ligában lejátszottak, így lényegtelenek az Erste Liga alapszakaszában egymás ellen lejátszott összecsapások eredményei.

A másik ágon a két külföldi bázisú ligában érdekelt csapat, a Hydro Fehérvár AV19 és a DVTK Jegesmedvék küzd a döntőbe jutásért. Az első elődöntőt a címvédő Ferencváros és a Debrecen vívja 12.30 órakor, míg a Volán és a DVTK 16 órakor mérkőzik. A helyosztókat szombaton tartják 14.30 és 18 órakor.

Forrás: MTI – Fotó: Archív