Megalakult a Budapest 2032 Bizottság

Szalay-Berzeviczy Attila vezetésével február 23-án megtartotta alakuló ülését a Budapest 2032 Bizottság. A Magyar Olimpiai Bizottság székházában rendezett eseményen részt vett Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke, Deutsch Tamás és Schmidt Gábor alelnök, Kovács Antal elnökségi tag és Vékássy Bálint főtitkár is.

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöksége a január 27-ei ülésén döntött a Budapest 2032 Bizottság létrehozásáról. Mint akkor Szalay-Berzeviczy Attila megfogalmazta: „A bizottság feladata kizárólag annak a kérdéskörnek az átfogó vizsgálatára terjed ki, hogy lehetséges-e, illetve érdemes-e Budapestnek megfontolni azt, hogy beadja-e a 2032-es nyári olimpia megrendezésére vonatkozó pályázatát.” 

A bizottságvezető az alakuló ülésen feladatként azt határozta meg, hogy el kell készíteni egy makrogazdasági és megvalósíthatósági tanulmányt, ennek kivitelezőjét ki kell választani, ennek a folyamatát meg kell kezdeni, és kommunikációs tervet kell készíteni. 

Kulcsár Krisztián megköszönte a testület elnökének és tagjainak, hogy az üzleti élet hiteles szereplőiként eleget tesznek a felkérésnek. A MOB elnöke azt fejtette ki, cél egy olyan átlátható tanulmányt készíteni, ami alapján világos képet kapunk arról, milyen olimpiát képes rendezni Budapest 2032-ben. A sportvezető emlékeztetett, hogy a pályázatot a rendező városnak kell benyújtania a kormányzat támogatásával, állami garanciával, a nemzeti olimpiai bizottság, mint joghatóság együttműködésével.

Budapest 2032 Bizottság elnöke Szalay-Berzeviczy Attila, a Budapesti Értéktőzsde korábbi elnöke. Tagok: Balogh Gabriella, a Portfolio Csoport igazgatósági tagja; Heiszler Gabriella, a SPAR Magyarország ügyvezető igazgatója; Lantos Csaba, a MET Csoport igazgatóságának elnöke; Nyúl Sándor, a Gránit Bank felügyelő bizottságának elnöke; Orbán Gábor, a Richter Gedeon vezérigazgatója; Pandurics Anett, a Posta Biztosító elnök-vezérigazgatója és Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója. A bizottság MOB-elnökség által delegált összekötője dr. Kovács Antal. A bizottság tagjainak részletes bemutatása ide kattintva elérhető.

Forrás: MOB – Fotó: MOB/Szalmás Péter