Tornasport: A FIG és a MOB elnöke is méltatta a sikeres szombathelyi VK-t

Rangos sportvezetők az Arena Savariában. A hétvégén megrendezett HunChallenge Torna Világkupán 15 nemzet sportolói vettek részt, ez a világverseny volt egyébként az első a koronavírus-járvány „leállás” óta. Nem csoda, hogy Szombathelyen tiszteletét tette Morinari Watanabe, a Nemzetközi Torna Szövetség (FIG) elnöke és Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke is.

„Örülök, hogy Szombathely ebben a rendkívüli helyzetben megrendezte a Világkupát. Jó volt látni a nemzetközi mezőnyt versenyezni. Ez most egy bátor nyitás volt, remélem, hogy a versenyszezon, ha rendhagyó módon is, de folytatódni fog” – mondta a FIG elnöke.

Kulcsár Krisztián szerint a sportvilág lassan visszatérhet régi kerékvágásba. „A tornászok világversenye hitet adhat további teremsportok képviselőinek is. Lehet nemzetközi versenyt rendezni megfelelő járványügyi előírások betartásával” – tette hozzá Kulcsár Krisztián.

A szombathelyi HunChallenge Torna Világkupát megelőző nyolc hónapban nem rendeztek nagy nemzetközi versenyt a sportágban, ráadásul a Challenge Világkupa volt az első és egyetlen Challenge VK idén.

Infó és kép: Kaszala Claudia