Aerobik: Otthon, egyénileg készülnek tovább

Március közepétől kezdve leálltak a termi edzésekkel és otthoni tréningezéssel folytatják a felkészülést az aerobikosok – tájékoztatott Sinkó Andrea, a Magyar Torna Szövetség aerobik szakágának vezetőségi tagja. Azt is elárulta, hogy számukra a lehető legrosszabbkor jött a vírus, hiszen emiatt a március 14-re tervezett Magyar Kupa első fordulóját – ami egyben válogató lett volna a májusi világbajnokságra – nem tudták megtartani. Később a Nemzetközi Torna Szövetség (FIG) közleményt adott ki, amelyben egy évvel eltolta a vb-t, továbbá a 2021-re meghirdetett birminghami Világjátékokat 2022-re halasztotta.

Jelenleg minden klub heti három-négy alkalommal online edzésekkel folytatja a munkát, emellett a válogatott versenyzők pluszban egyszer szintén online találkoznak és edzenek. Sinkó Andrea kiemelte, otthoni körülmények között a versenygyakorlatok tartalmának csak egy kis részét lehet megcsinálni, ennek ellenére senki nem állt le, mindenki készül, igyekeznek szinten tartani magukat a versenyzők, amennyire ez lehetséges.

Sinkó Andrea, a MATSZ aerobik szakágának vezetőségi tagja: Mindenkit, így minket is érzékenyen érintenek a változások, ugyanis a májusra tervezett világbajnokságot egy évvel eltolták, ahogyan a birminghami Világjátékokat is. Emiatt sok dolog módosul, például a korosztályok. Egyszóval rengeteg tényezőt újra kell gondolnunk. A felkészüléssel azonban nem álltunk le, továbbra is edzenek a versenyzők, hogy formában tartsák magukat, amennyire lehet.

Infó: Kaszala Claudia (képünk illusztráció)