Bocskai emlékverseny – Három magyar jutott döntőbe

Az elődöntőkben érdekelt hét magyar közül csupán egy veszített a ringben, ennek ellenére “mindössze” hárman, Nagy Tímea, Gálos Roland és Kovács Richárd lesznek érdekeltek a pénteki finálékban a debreceni 64. Bocskai István ökölvívó emlékversenyen.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a csütörtöki program során hazai részről először az 57 kilogrammban szereplő Szűcs Szabina lépett a kötelek közé, aki az orosz Ljudmilla Voroncovával csapott össze és egyhangú pontozással vereséget szenvedett.

A folytatásban viszont magyar sikernek tapsolhatott az Oláh Gábor utcai Sportcsarnok közönsége, ugyanis a nők 75 kilogrammos súlycsoportjában a debreceni kedvenc Nagy Tímea megosztott pontozással legyőzte a kazah Marina Volnovát.

A férfiaknál 57 kilóban volt az első magyar érdekeltségű meccs. Gálos Roland az indiai Sachin Siwach-csal csapott össze és vívott szoros csatát, melyet végül szintén megosztott pontozással nyert meg.

A 63 kg-osok között mindkét ringben szurkolhattak volna magyar bunyósnak a nézők, mivel a decemberi bajnoki döntő mindkét résztvevője, az aranyérmes Kovács Richárd és a második Fodor Milán is elődöntőbe jutott. Ott viszont már csak előbbi tudott szorítóba lépni, Fodor ugyanis sérülés miatt visszalépett. Kovács a francia Sofiane Oumihával kevés pontos ütést hozó meccset vívott, mindkét öklöző távolról próbálkozott, s az összecsapás nagy részében roppant óvatosan bokszolt. A bírók végül megosztott pontozással a nyíregyházi sportolónak adták a mérkőzést.

A program további részében még a válogatott jelenlegi talán két legerősebb embere, a többszörös Európa-bajnoki érmes Harcsa Zoltán (75 kg) és a nehézsúlyú Hámori Ádám (91 kg) lett volna érdekelt, ám mint kiderült, Fodorhoz hasonlóan sérülés miatt nekik is vissza kellett lépniük az elődöntőtől, így bronzéremmel zárták az idei Bocskait, melynek fináléit pénteken 17 órától rendezik.

Forrás: MTI