Babos Tímea párosban, Fucsovics Márton egyesben olimpiai kvótás helyen áll a ranglistán

A hétvége legkiemelkedőbb eredményét Babos Tímea érte el, aki francia párostársával megnyerte az Australian Open-t. Fucsovics Márton a 16 között búcsúzott, de ezzel a teljesítményével felkapaszkodott az ATP ranglista 53. pozíciójába.  

Babos Tímea és Kristina Mladenovic nagyszerű játékkal győzte le 6:2, 6:1-re a Hszie Szu-vej, Barbora Strýcová tajvani, cseh kettőst az Australian Open női páros döntőjében. Timiék másodszor győztek Melbourne-ben, és összességében harmadik Grand Slam-jükön diadalmaskodtak; sima két szettben nyerték a döntőt. Az Australian Openen 2004 óta először menetelt végig egy női páros szettveszteség nélkül.

A férfi egyes versenyszámban Fucsovics Márton a legjobb 16-ig menetelt. Ott a svájci Federer állította meg őt 2 óra 11 perc játékidő alatt 4:6, 6:1, 6:2, 6:2 arányú győzelmével.

A legfrissebb férfi tenisz-világranglistán Márton 14 helyet javítva a 53. helyet foglalja el, Balázs Attila pedig négy pozíciót előre lépve karriercsúcsot jelentő 108. helyen áll. A nőknél  Babos Tímea tíz helyet rontva a 98.; ugyanakkor a párosok ranglistáján a 4. helyen áll. További egy magyar teniszező található a top 200-ban, Jani Réka Luca a 192.

Az olimpiai kvalifikációs ranglista június 1-én zárul. A hétfői ranglista helyezései alapján férfi egyesben Fucsovics Márton, női párosban Babos Timea kapna meghívást az olimpiai tornára. A magyar lány egy, az egyéni rangsorban az első 300 között rangsorolt társával szerepelhetne a párosok tornáján.

Forrás: MOB