Giro d’Italia – Budapesten rajthoz áll a belga időfutam Eb-győztes

Az idén Budapesten rajtoló Giro d’Italia lesz az első háromhetes körversenye az időfutam Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes Remco Evenepoelnak.

Az olasz körverseny első három szakaszát Magyarországon rendezik, és mint a Nagy Rajt honlapja pénteken beszámolt róla: a 20. születésnapját január végén ünneplő belga tehetség 2019-ben “rájött”, hogy ő az egyik legjobb időfutam-specialista, így a fő céljai a tokiói olimpia és a világbajnokság, valamint a Giro d’Italián való részvétel.

Evenepoel sportkarrierjét labdarúgóként kezdte, szerepelt a belga U16-os válogatottban is, ám sérülések miatt 2017-ben kerékpározásra váltott. Tavaly júniusban a belga körversenyen győzött a Deceuninck – Quick-Step kerekese, majd a San Sebastián-i viadal megnyerése után augusztusban óriási meglepetésre kontinensbajnok lett időfutamban. Szeptemberben pedig az ausztrál Rohan Dennis mögött vb-ezüstérmet nyert az időfutamban.

A 103. Giro d’Italia első három szakaszát rendezik Magyarországon május 9. és 11. között, mielőtt Olaszországban folytatja útját a mezőny. Az első etap egy 8,6 kilométeres budapesti időfutam lesz, majd Budapest-Győr és Székesfehérvár-Nagykanizsa szakaszra kerül sor. Magyarországot korábban még egyik nagy háromhetes verseny sem érintette. 

Forrás: MTI