Két érem a korosztályos karate Eb-n

Egy arany- és egy bronzérmet hozott magyar szempontból a ciprusi Larnacában péntektől vasárnapig lebonyolított kadet, junior és U21-es karate Európa-bajnokság, amelyen 48 ország több mint 1100 versenyzője indult. 

A kadetek (14-15 évesek) mezőnyében küzdelemben Tóth Máté az 57 kg-osok között öt győzelemmel jutott el a vasárnapi döntőig, ahol a csapattársak buzdítása közepette 2-1-re legyőzte a bosnyák Arnautovicsot is. 

A lányoknál Kopfer Anna megismételte a tavaly őszi, törökországi világbajnokságon elért eredményét, és ismét felállhatott a dobogó harmadik fokára. A fiatal tehetség a kadet lányok +61 kg-os súlycsoportjában a bronzéremért 3-0-ra győzött a máltai Antonelli ellen.

A selejtezők során három további versenyzőnk is kivívta a bronzmérkőzés jogát. A helyosztókon végül a juniorok (16-17 évesek) között 48 kg-ban Gáspár Laura, +66 kilóban Fleischer Dóra és a kadet lányok 54 kilogrammos kategóriájában Bagotai Viola is alulmaradt ellenfelével szemben, így ők az ötödik helyen végeztek a korosztály idei legfontosabb viadalán.

A fiatalok sikerei biztatóak lehetnek a felnőtt válogatottak számára is, akik márciusban Spanyolországban Európa-bajnokságon lépnek tatamira, október végén pedig – a sportág történetében először – Magyarország ad otthont a felnőtt világbajnokságnak. 

Infó: Turák Péter, fotó: Kis Virág