Ünnepi mínuszok és friss hó a Bakonyban

Nem is indulhatna szerencsésebben a téli szünet a hóimádó fiatalok és családjaik számára, az időjárás most igazán nekik kedvez. Sílécekre, snowboardokra fel, az eplényi Síaréna Vibe Park tárt karokkal, hóbiztos pályákkal, gasztronómiai ínyencségekkel és fedett melegedővel várja az aktív kikapcsolódásra vágyókat december 22-től!

Dr. Paksi Piroska ügyvezető, figyelembe véve a környező országok járványügyi intézkedésit elmondta, az idei szezon is a hazai téli sportolásnak kedvez.

„A fejlesztéseknek köszönhetően ma már európai színvonalú síparadicsom fogadja a hozzánk látogatókat. 8000 méternyi pálya, 51 hóágyú garantálja az alpesi hangulatot.  Sikeres szezonra számítunk, hiszen minden körülmény adott ahhoz, hogy sok látogatónk legyen. Eplényhez nem kell külföldre menni, ideális kezdőknek és újrakezdőknek, gyakorolni vagy csak kiélvezni, hogy a pályák könnyen elérhetők, és a hangulat évről évre jobb a fejlődő infrastruktúrának, a kiegészítő programoknak és a színvonalas vendéglátóegységeknek köszönhetően. Most pedig, hogy elkezdődik a téli szünet, még az időjárás is mellénk állt. Friss hóra és mínuszokra számítunk az előrejelzések alapján. A hóágyúink már dolgoznak, mivel közel 30 munkaórára van szükség a pályák behavazásához, hogy azok hibátlan minőségben fogadják a látogatóinkat.”

A Síaréna Vibe Park hétfőtől-szombatig 9-19 óra között, vasárnap pedig 9-18-ig várja a téli sportok szerelmeseit. December 24-én 9-14 óra között, december 25-26-án 9-19 óra között, december 31-én 9-17 óra között, január 1-jén pedig 10-19 óra között látogatható a síkomplexum.

December 22-től az Audi főbejárat, az A1-es és a T1-es pálya üzemel, mely teljes hosszában síelhető. Az A1-es pályán 30cm-es tömör hóréteg biztosítja az élménydús sportolás lehetőségét. A téli szünetben oktatást és a kölcsönzési szolgáltatást is igénybe lehet venni. A belépőjegyet online és a helyszínen is meg lehet váltani, a munkatársak a járványhelyzet miatt továbbra is a cashless rendszert javasolják fizetésre. Bankkártyával vagy feltöltőkártyával is lehet fizetni a pályahasználatért valamint a vendéglátóhelyeken egyaránt.

Az elmúlt időszak fejlesztéseinek köszönhetően a Holle Anyó és a Kemencés között területen fedett melegedő, megújuló gasztronómiai kínálat fokozza a kellemes hangulatot, és hétvégente gyermekmegőrző is működik majd, hogy a családi programot mindenkinek a legelégedettebb mosolyával zárja.

Forrás: Just Creative, Fotó: Réti Gerzson