17 ezer futó indul a XV. NN Ultrabalatonon!

Már rekordokat döntött a XV. NN Ultrabalaton. Magyarország egyik legnépszerűbb szabadidősport-eseményének 17 ezer nevezője várja, hogy meghódítsa a magyar tengert, azaz Balatonfüredről indulva, megkerülve a Balatont, visszatérjen az Annagora Aquapark előtt felállított versenyközpontba. A NN UB péntektől vasárnapig tart. A szervezők arra kérik a hétvégén a Balaton környékén autózókat, hogy a megszokottnál körültekintőbben, óvatosabban közlekedjenek, mivel a futók a verseny több szakaszán is használják a közutat. Ugyancsak közlekedéssel kapcsolatos fontos információ, hogy a sportolók mellett megnövekedett forgalomra kell számítani péntektől vasárnapig.

Az egyéni mezőnyben Csécsei Zoltán (képünkön) azzal a céllal vág neki az idei versenynek, hogy megdöntse a 18 óra, 32 perces rekordot. A 216 kilométert egyéniben és csapatban is teljesíthetik a futók.

A szervezők tájékoztatása szerint a XV. NN Ultrabalaton zöld verseny lesz. A futóverseny útvonalán szelektíven gyűjtik a hulladékot, a pénteken rajtoló tókerülő viadalon továbbra sem használnak műanyag poharakat a frissítéshez. A BioTechUSA-val közösen cseriti program is lesz: a chipek kauciójából befolyt összeget (ez általában 2 millió forint körül szokott lenni) jótékony célokra fordítják majd.

Beszédes számok

A XV. NN Ultrabalatonon 500 ember dolgozik az egyes frissítőpontokon. A szervezők 50 tonna vízzel, 3 tonna banánnal, 500 kiló szőlőcukorral, 1 tonna aszalt gyümölccsel készülnek. Az esemény népszerűségét mi sem jelzi jobban, mint az, hogy a nevezés megkezdését követő 3 percben az összes rajtszám gazdára talált. A mezőnyben több mint 300 egyéni induló lesz és összesen 1700 csapat vág neki a 216 kilométeres távnak. 

Infó: Bányász Árpád