Bondár Anna tornagyőztes Wiesbadenben 

Bondár Anna nyerte meg a Wiesbadenben rendezett, 80 ezer dollár (24,4 millió forint) összdíjazású salakpályás női tenisztornát.

A nemzetközi szövetség (ITF) által szervezett viadal szombati elődöntőjében a világranglistán 179. játékos – akit a harmadik helyen emeltek ki a német rendezők – a svájci Conny Perrint (238.) győzte le 6:2, 6:3-ra, alig 51 perc alatt. A vasárnapi fináléban a Hajdúszoboszló SE sportolója az első kiemelt francia Clara Burellel (91.) csapott össze, és 1 óra 26 perc alatt 6:2, 6:4-re nyert. Így karriercsúccsal a 146. hely környékére jön fel a WTA-rangsorban.

A 24 éves Bondár nem sokkal később párosban is döntőt vívott Lara Saldennel az oldalán, a negyedik helyen kiemelt magyar-belga duó döntő rövidítésben 6:7 (9-11), 6:2, 10-4-re verte a holland Arianne Hartonót és az ausztrál Olivia Tjandramuliát.

Az MTI-hez eljuttatott nyilatkozatában Bondár elsőként az egyes fináléról beszélt:

“Clara 91. a ranglistán, de ebben az évben már győztem le top 100-as ellenfelet, ezért a kellő magabiztossággal léptem pályára. Sikerült a kritikus pillanatokban irányítanom. Nagyon boldog vagyok, mert az idén így már egyéniben is sikerült tornagyőzelmet aratnom” – fejtette ki, majd rátért a páros végjátékra. “Az egyéni döntős esőszünet miatt a páros döntő kezdésekor már több mint 5 órája kellett folyamatosan játékra készen állnom, amely nagyon megnehezítette a koncentrációt. Larával a verseny elejétől jól megértettük egymást, így a hét folyamán egyre jobb lett a játékunk. Nem kívánhattam volna jobb befejezést erre a hétre, ezek a karrierem eddigi legnagyobb tornagyőzelmei mind a két számban” – tette hozzá.

MTI