Aerobik Eb: Újabb három döntő, bronzérmek team rankingben

A felnőtt csoport, a junior vegyespáros és a felnőtt aerodance csapat is döntőbe került az aerobikosok pesarói felnőtt és junior Európa-bajnokságán, ahol már most két bronzérmet szereztünk, a team rankingben a juniorok és a felnőttek is harmadik helyen végeztek.

Szombaton a selejtezők második napjával folytatódott a pesarói junior és felnőtt aerobik Eb, először a junior női egyéni és a felnőtt triók kvalifikációs versenyeit tartották. A hölgyeknél két sportoló, Görgényi Ilona és König Antónia is indult, előbbi 20.150 ponttal kilencedik helyen, első számú tartalékként fejezte be a selejtezőt. König a 33. pozícióban (17.150 pont) zárt. A felnőtt trióknál az Ökrös Janka, Ruzicska Vanessza, Szöllősi Panna hármas 20.363 ponttal második számú tartalék (10.hely) lesz.

A folytatásban a junioroknál fiú egyéniben Mikulecz András 19.800 ponttal első számú tartalékként zárt (9. hely). A felnőtt csoportoknál a Bali Dániel, Farkas Balázs, Lőcsei Zoltán, Mazács Fanni, Szöllősi Panna összeállítású gárda 22.361 ponttal, harmadikként került a döntőbe.

A junior vegyespárosoknál az Antal Bianka, Nádudvari Patrik (16.950 pont; 15. hely), valamint a Fejér Fruzsina, Poscher Bálint kettős lépett színpadra, és Fejérék 19.350 ponttal, a hatodik helyen jutottak a legjobbak közé. Zárásként a felnőtt aerodance következett, ahol a Farkas Balázs, Hajdú Kata, Goda Kamilla, Lőcsei Zoltán, Ökrös Janka, Ruzicska Vanessza, Simon Zsófia, Szöllősi Panna alkotta együttes 17.900 ponttal, másodikként döntőzik.

A nap fénypontjaként pedig mind a junior, mind pedig a felnőtt kategóriában bronzérmesek lettek a magyarok a team ranking versenyben, amelyet a selejtezőkben elért eredmények alapján hírdettek ki. Továbbá az is biztos, hogy mieink nyolc döntőben lesznek érdekeltek a vasárnapi finálékban. 

Sipos Mónika, edző: Juniorban jól szerepeltünk, a döntőnek örülünk, ráadásul a team rankingben is bronzérmet nyertünk. Szóval jó napot zártunk, de vasárnap nehéz dolgunk lesz a finálékban.

Varga-Réfi Eszter, edző: A junior és a felnőtt csapat is bronzérmet szerzett a team ranking versenyben, elégedettek vagyunk. A felnőttekről annyit, hogy boldogok vagyunk az elért eredmények miatt, nagy csaták várnak majd ránk a döntőkben, annyi biztos.

Program, aerobik Európa-bajnokság, Pesaro:

Szeptember 19. 10:00 – 17:55, döntők (junior & felnőtt)

Infó és kép: Kaszala Claudia és a Sajtócsapat