Faldum és Sárszegi nyerte a sprint távú triatlon ob-t

A férfiaknál Faldum Gábor, a nőknél Sárszegi Noémi győzött vasárnap a triatlonosok sprint távú országos bajnokságán, Baján. Faldum 54:24 perc alatt teljesítette a 750 méter úszásból, 20 kilométer kerékpározásból, majd 5 kilométer futásból álló távot, míg Sárszegi 1:01:30 óra alatt ért célba. 

A riói olimpikon Faldum az MTI-nek kiemelte: kicsit kedvezőbb időjárási feltételekre számított, de nagyon nehéz volt a bajai verseny, amelyen a meleg külön próbára tette a résztvevőket. “Az első számnál kicsit elúsztam magam, volt vagy húsz másodperces hátrányom a végére. Még a bringa elején sem volt egyszerű a dolgom, kerestem a helyem, és közben néztem a fiatalokat, hogy milyen erőben vannak.” – mondta. Hozzátette: a kerékpár harmadik körében aztán “robbantott egyet”, és hárman megszöktek. 

“Onnantól kezdve szépen összedolgoztunk, forogtunk, az utolsó számra pedig meggyőző előnnyel együtt mentünk ki. A futásra így csupán az maradt a kérdés, hogy melyikünk hol állhat majd a dobogón. A futással meg úgy voltam, hogy óvatosan felépítem a távot, mert a kemény bringa után nehezen indultak a lábaim ebben a melegben, de aztán elég jó tempót tudtam menni, és végül magabiztos volt a győzelmem.” – nyilatkozta. 

A további érmek tiszaújvárosi és debreceni triatlonosoknak jutottak: a férfiaknál Sinkó-Uribe Aurélt követte Dobi Gergő, a nőknél pedig Dobi Lili lett a második, Bóna Kinga a harmadik. 

Eredmények:

Férfiak:
1. Faldum Gábor (Mogyi SE) 54:24 perc
2. Sinkó-Uribe Aurél (Tiszaújvárosi TK) 54:55
3. Dobi Gergő (Debreceni Sportcentrum) 55:24

Nők:
1. Sárszegi Noémi (PSN Zrt.) 1:01:30 óra
2. Dobi Lili (Debreceni Sportcentrum) 1:02:10
3. Bóna Kinga (Tiszaújvárosi TK) 1:02:59

Forrás: MTI – Fotó: Archív