Három hónapra megvonták a renitens sportlövők ösztöndíját

A Magyar Sportlövők Szövetsége három hónapra megvonta Pekler Zalán, Péni István és Sidi Péter Gerevich-ösztöndíját a múlt héten történt “példátlan” eset miatt.

A Delhiben rendezett világkupán a magyar együttes visszalépett a férfiak háromfős csapatversenyének döntőjétől, mivel Péni István és Pekler Zalán nem volt hajlandó Sidi Péterrel kiállni, arra hivatkozva, hogy utóbbi fegyvere szabálytalan. Sidi egy úgynevezett bipodot használt, ami a puska megtámasztására szolgál, de ő nehezékként alkalmazta. A nemzetközi szövetség technikai ellenőrei szerint ez nem szabálytalan.

A szövetség csütörtöki közleménye szerint az ügy kapcsán folytatott vizsgálat során Péni és Pekler online formában vállalta a személyes meghallgatást, Sidi ugyanakkor visszautasította a lehetőséget, és írásos beszámolót bocsájtott a bizottság rendelkezésére.

A rendelkezésre álló dokumentumok áttekintését követően a bizottság megállapította a csapat felelősségét, amellyel “jelentős kárt és presztízsveszteséget okoztak a magyar sportlövészetnek”.

A szövetség szerint egyértelműen megállapítható, hogy a csapat mindhárom tagjának viselkedése hozzájárult a versenyből való kizáráshoz.

A döntés ellen az érintettek az emailben megküldött határozat kézhezvételét követően 15 napon belül fellebbezhetnek.

Forrás: MTI