Torna: Elkészült a menetrend

Elkészült a tornászok 2021-es évre vonatkozó versenynaptára, amely természetesen a Covid19-járvány miatt változhat. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a felnőtt tornászok három Világkupa-versennyel indítják az évet. Február végén Cottbus, március első hétvégéjén Baku, majd Doha következik.

Itthon március második felében tartják a Matolay Elek Nemzetközi Emlékversenyt, amely egyben a női szuper csb első fordulója is lesz, ezután a férfiak szuper csb-je, majd a szerbajnokság következik.

Április 21-25. között Svájcban rendezik az Európa-bajnokságot, amelyen a jelen állás szerint olimpiai kvótát lehet szerezni. Májusban Budapest-kupa, majd a bolgár World Challenge Cup szerepel a programban. Júniusban további két Vk (Kairó, Eszék) lesz, ezt követően pedig egy hosszabb szünet következik a versenyek tekintetében, amit az olimpia szakít meg, amelyen a kétszeres Európa-bajnok Kovács Zsófia már biztosan érdekelt.

Augusztust az Universiade zárja le, a szeptembert pedig a koperi Világkupa nyitja meg. Az immár hagyományosnak mondható szombathelyi GP-re szeptember 23-26. között kerül sor. Októberben főként hazai országos viadalokat tartanak, majd következik a világbajnokság, Japánban.

Novemberben a férfiak szuper csapatbajnokságának második fordulóját tartják meg, az év utolsó megmérettetése pedig a Mesterfokú bajnokság lesz november 19-21. között a felnőttek számára.  

A részletes versenynaptár itt található:
https://matsz.hu/downloads/torna/NOI-FERFI_TORNA_VERSENYNAPTAR_2021.pdf

Infó: Kaszala Claudia