Sportdiplomáciai siker – két újabb magyar hölgy a nemzetközi vérkeringésben

Újabb magyar sportdiplomáciai siker született, miután az Európai Nem-kormányzati Sportszervezetek Szövetsége (ENGSO) rendkívüli közgyűlésén Andrejkó Edinát beválasztották a szervezet végrehajtó bizottságába. Az ENGSO fiatal sportvezetői közé Fodor Anett került be.

„A közgyűlést eredetileg november 12-én rendezték volna meg a Feröer-szigeteken, de a járványhelyzet miatt végül online tartották meg. A közgyűlés többek között ENGSO-főtitkárt választott az olasz Sara Massini személyében, és megszavazta a Szlovák Olimpiai és Sport Bizottság tagfelvételét.” – mondta Andrejkó Edina, a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) főtitkára.

Az NVESZ-szel kiváló kapcsolatot ápol a Magyar Olimpiai Bizottság, hiszen amellett, hogy irodai szinten egymás szomszédai, az elnök, dr. Mészáros János vezeti a MOB Jogi Bizottságát is.

Az ENGSO Youth végrehajtó bizottsága ugyancsak egy magyar hölgytaggal bővült, miután Fodor Anettet – a Magyar Olimpiai Bizottság Nők a Sportban Bizottságának tagját – is beválasztották a testületbe.

Az olimpiai mozgalom – és az Agenda 2020 – kiemelt jelentőséget tulajdonít a női és férfi sportvezetők megfelelő arányának, a MOB részéről ezt nyomatékosítandó, a női bizottság elnökségi kapcsolattartója Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke.

Forrás: NVESZ-MOB – Fotó: NVESZ/Vörös Nándor