Miskolc Rali: Szomorú nyilatkozatok a futam után

Sajnos maga az élet parancsolt megálljt a Miskolc Ralin, ahonnan a többi párossal karöltve Hibján Joci és Szollár Csabi is szomorúan távozott.

Nehéz kérdezni is, de ti hogy vagytok?

– Igazából sajnos nem tudok túl sok mindent mondani a miskolci futamról. Egy gyorsaságit mentünk összesen, ahol megint technikai gondokkal küzdöttünk. Valami elektromos probléma, amit még meg kell keresnünk. Gyakorlatilag semmi nem úgy, alakult ahogy terveztük. Nagyon nincs jó kedvünk, hiszen nehéz szavakba önteni, amit most akár mi, akár a ralis társadalom érez, hiszen egy autóversenyző társunkat veszítettünk el. Nyugodj békében Zsolt!

Azért legalább valakinek örömet is tudtatok szerezni.

– Igen, ez igaz. A prológon próbáltunk ráhangolódni a miskolci versenyre, ahol egy „vendég” navigátort kaptam az anyós ülésre. Ugyanis mi is felajánlottuk a lehetőséget, hogy ha ezzel hozzájárulhatunk, szívesen segítünk bármikor, ahol tudunk. Egy srác ült mellettem, legalább ő kicsit jól érezhette magát, és ha rövid időre is, de belekóstolhatott ebbe a világba, ami sokszor boldogságot okoz számunkra, néha pedig iszonyat szomorúságot.

Mi kavarog ilyenkor egy versenyzőpáros fejében?

– Minden és semmi. Fájdalmas hétvége áll mögöttünk, nem tudja igazán jól kifejezni az ember a benne kavargó gondolatokat. 18-20 év versenyzés távlatából is megrendítő, hogy ez bármelyikünkkel megtörténhet. Tisztában kell lennünk ennek a sportnak a veszélyeivel, amellett amennyi boldogságot és felszabadultságot ad. Mégis ilyenkor azt hiszem mindannyian kicsit megállunk…átértékelünk dolgokat, helyzeteket. Kimondhatatlanul sajnáljuk a történteket.

Nyugodj békében Zsolt! 

Őszinte részvétünk Zsolt családja, a barátai és a csapat felé.

Partnereink:

Cornexim Kft, ABT ROLL Kft, Gerda Trans Kft, Fehértó Trans Snack Kft, Szimita Trade Kft, Small East Bt, Varga-Ic Kft, K+K Spedit Kft, Vár-Team Kft, Multi-Ház Kft, Nyírségtefu 2009 Kft, Intrudair Kft.; Kelet Power Kft, Hungaro Hause Kft.; Prestito Kft.; Laki-Szig Kft.; Csababusz Tours Kft.; Lotus Car Kft.;

Szöveg: Tiba Anita, Fotó: DuEn

Általában lelkesen mesél Jánosa Ákos és Rubóczky Attila a versenyek után, de most a Miskolc Ralin történtek őket is szíven ütötték.

„A prológon megautóztattam egy srácot, hiszen természetesen hozzájárultunk a nemes célhoz és a gyűjtéshez. Az első gyorson mentünk egy negyedik időt, ezt így teszt hiányában tökéletesnek gondoltuk, főleg azon a szakaszon, ami egyikünknek sem a kedvence. Vártuk, hogy milyenek lehetünk a többi pályán, de sajnos kaptuk a hírt a balesetről, ami mindenkit megrendített. Akkor még meg sem fordult a fejünkben, hogy ilyen nagy baj történt, hiszen minden versenyen előfordulhat, hogy valaki technikai probléma, defekt vagy egyéb miatt kicsúszik. De itt most sajnos nem erről volt szó, csak álltunk és vártuk, hogy újra mehessünk. Amikor megtudtuk, mi történt Zsolttal, fel sem tudtuk…tudjuk fogni, annak ellenére, hogy mi csak látásból ismertük egymást. Nagyon megrendített minket: Nyugodj békében Zsolt, és részvétünk a családnak. Sokszor mondjuk, hogy az autósport ilyen…meg veszélyes…meg határok feszegetése, de valahogy mindannyian bízunk a szerencsébe…vagy nem is tudom miben. De óhatatlanul megfordul a fejünkben, hogy basszus ez velünk is megtörténhet, aztán valamiért mégis visszaülünk és folytatjuk. Most nem ültünk vissza, hanem kollektíven hazamentünk… és kicsit talán jobban átgondoljuk a dolgokat a következő futamig” – mondta Ákos.

„Amúgy sem vagyok a szavak embere, ez pedig pont az a helyzet, amikor még inkább nem tudom elmondani…ami belül zajlik. Arról a négy percről, míg versenyeztünk nincs is mit mesélni. Viszont a hétvége mélyen megrázott ott… és még mindig a hatása alatt vagyok annak, ami Zsolttal történt. Közel egy korosztály vagyunk, még előtte állt az élet, és szomorú, hogy ilyen hamar és így kellett elveszíteni egy igen tiszteletreméltó sporttársunkat. Én figyelemmel kísértem a munkásságát, igazi Jolly Joker volt a szó jó értelmében, hiszen bárki mellé beült a versenyautóba, és mindig megállta a helyét, és a maximumot nyújtotta mindenben, ha raliról és navigálásról volt szó. Nehéz, elbúcsúzni valakitől, aki az autósportban ugyanolyan szerepet töltött be…hisz ő is navigált, ahogy én. Búcsúzom tőled…Nyugodj békében Zsolt. Az ember most kicsit csendben marad…és elgondolkodik” – tette hozzá Attila szomorúan.

Partnereink:

Ali-Transport Kft. – Áruszállítás; Asonáj 2003 Kft. Munka, – Tűz, – Környezet, – Védelmi Kft.; Berti-Klaus Kft. – Közúti áruszállítás; Bánka Transport e.v. – Közúti árufuvarozás; ConTruck Kft. – Tengeri konténerszállítás; CSMBT. Kft. – Fémmegmunkálás; ECS Hungary Kft. – Építőipari kivitelezés; HK Trans Kft. – Ömlesztett áruszállítás; HSC Motor Kft. – Mezőgazdasági Gépek; MaRo CAD Kft. – Egyedi kiállítási standok kivitelezője; Medito Kft. – Játék nagykereskedelem; Nivó Fitt Kft. – M. n. s. egyéb kiegészítő üzleti szolgáltatás; Sikoplast Recycling Kft. – M.n.s. egyéb speciális gép gyártása; Simon Zoltán e.v. – Áruszállítás; Tétény-Ker Kft. – Épületgépészet; Triskelion Group Kft – Autóalkatrész Kereskedelem; Luxor-Szinter Kft. – Fémfelület-kezelés;

Szöveg: Tiba Anita, Fotó: MGR Images

Nehéz versenynek gondolta Kurtos Robi és Fridrik Gergő a miskolci futamot, de ennyire mégsem. Van… amikor még kevesebbet tud mondani az ember, mint bármikor máskor…és ez pont az a helyzet, mert az egész csapatot mélyen megérintették a történtek.

Nálatok is kiadó volt a navigátor ülés?

– Igen, a prológon a mi kocsinkban is kiadtuk a navigátori helyet, hogy segítsünk ezzel. Ugyan ez csak egy kicsi autózás volt, mégis jól érezte magát a fiatalember a jobbegyben, ami nekünk mindig öröm. Ezt követően pedig már csak egy szakaszt tudtunk teljesíteni, ahol a Mitsubishi nem úgy ment, ahogy szerettem volna. Valamiért ismét olyan erőtlennek tűnt, de az okát még keressük. Hiszen Salgón jobban hajtott, érzésre legalábbis úgy gondoljuk. Kutatjuk mi a hiba.

Bárcsak annyi lett volna, hogy lomha a kocsitok…

– Igen, így utólag azt mondjuk bárcsak az lett volna legfőbb gond a versenyen. De sajnos annál nagyobb szomorúságunk is van, mint hogy nem megy a kocsi rendesen. Amikor megkapta a hírt a mezőny, hogy baleset történt, áll a verseny, gondoltuk ez máskor is előfordul, de ez most más volt. Vártuk, hogy azt mondják… mindenki jól van, minden oké…de nem így történt. Sajnos egy számomra tiszteletreméltó és a versenyzést ízig-vérig szerető ember, életét vesztette. Még most sem tudom felfogni, hogy egy kiváló ember, sporttárs…elment…Nyugodj békében Zsolt! Őszinte részvétünk a családnak, barátoknak, ismerősöknek és a csapatának.

Robi…ha jól tudom, téged mélyen meghatottak a történtek.

– Igen, így van. Egy nagyon jó embert veszítettünk el Zsolt személyében. Mi autóversenyzők hálásak lehetünk mindazért, amit az autósportért tett és visszaadott mindenki felé, aki igényelte a segítségét, vagy akár a tanácsait. Olyan személyiség volt, aki tisztelte a tehetségeket, minket is anno rengeteg saját tapasztalattal ellátott, ami igazán megtisztelő volt 2013 környékén, mikor felléphettünk Rally1-be. Elismerte mások rátermettségét is, és ha kellett szívesen terelgette a versenyzők útjait, hogy fejlődhessenek. Készséges volt, és alázattal állt a ralihoz, valamint nagyon sok pilóta mellett ült a jobbegyben. Nehéz erről többet mondani, ott pedig nagyon nagy kő esett le a szívünkről, hogy lefújták a versenyt, hiszen nem tudtunk volna oda állni a következő szakaszhoz, úgy…mint máskor.

Partnereink:

East Motorsport Kft.; Fa-Forg-Tech Hungária Kft.; Katica Vendégház, Viadukt Mérnöki Kft.; Karádi Rendszerház Kft.; Rex Bau Kft.; Perla-X Kft.; Jancsika; DREXLER TRAFFIC Bt.; New Foam System Hungary Kft.; Szalontai és Fiai Magánszeszfőzde; Asap Hungária Kft.; A-G TRANS Kft.; Car-Szer 2000 Bt.; Zemplén Hard-Work Kft.

Szöveg: Tiba Anita, Fotó: Peremicki István