Fed Kupa-döntő – Szávay: elégedettek lehetünk a sorsolással

Szávay Ágnes szerint a magyar női teniszválogatott elégedett lehet a sorsolással az áprilisi, Budapesten sorra kerülő Fed Kupa-döntőben.

A világranglista korábbi 13. helyezettje csütörtökön az M4 Sport Sporthíradójában beszélt a kedden elkészült csoportbeosztásról, melynek révén a magyarok a címvédő franciákkal és az oroszokkal kerültek egy trióba.

“Erős ellenfeleket kaptunk, de itt mindenki nagyon erős, és a franciák azért egy fokkal jobbak számunkra, mint mondjuk a Serena Williams vezette amerikaiak. Elégedettek lehetünk a sorsolással, és bár a világranglista alapján nem mi leszünk a favoritok, a Fed Kupa más, mert itt országokat képviselnek a játékosok, és a hazai közönség olyan motivációt adhat a lányoknak, hogy bármi előfordulhat” – vélekedett a 2013-ban visszavonult játékos.

Ami az ő válogatott szereplését illeti, Szávay Ágnes elmondta, 16 évesen mutatkozott be a Fed Kupában, és mindig szeretett csapatban szerepelni.

“Különleges érzés, amikor nem a nevünket, hanem az országunkat mondják be. A tenisz magányos sportág, mindenki csak magára számíthat, ezért a csapat atmoszférája óriási erőket tud felszabadítani” – jelentette ki a Fed Kupa-döntő nagykövete hozzátéve, sok pozitív hozadéka lesz annak, hogy 2022-ig Budapest a finálé házigazdája. Kifejtette, remélhetőleg sok fiatal kilátogat majd a Papp László Sportarénába április 14. és 19. között, és a döntő motivációt jelent mindenkinek, aki szereti vagy űzi a sportágat.

MTI