Jól sikerült az öttusázók edzőtábora, de többen sérülésből, betegségből lábadoznak

Jól sikerült edzőtábor után kezdődik a magyar öttusázók számára a versenyidény, de a férfi és női válogatott tagjai közül többen még lábadoznak korábbi vagy friss sérülésükből, betegségükből.

Martinek János, a férfiak szövetségi kapitánya az M4 Sport Sporthíradójában kedden elmondta, hogy Kasza Róbert megsérült Cipruson, térdfájdalma miatt a tervezettnél korábban hazautazott.

“Meg is kapta az injekcióját, kezelik, most már úgy néz ki, hogy elkezdett futni, mozogni, de nincs olyan állapotban, hogy bevállalja ezt a fedettpályás versenyt.” – utalt a szerdán kezdődő, budapesti nemzetközi viadalra. A szakvezető hozzátette, a csapat hazaérkezését követően beszélt vele, és azt mondta neki Kasza, hogy nem kockáztatná az egész éves felkészülését, illetve versenyzését azzal, hogy most itt elindul.

Emlékeztetett rá, hogy Demeter Bencének is volt lábsérülése a szeptemberi, budapesti világbajnokságot követően. “Később kezdte a felkészülést, nem tart azon a szinten, hogy most elinduljon, illetve neki már megvan a kvótája, így később fog becsatlakozni a versenyzésbe.” – folytatta. Martinek még megemlítette, hogy Bereczki Richárdnak volt egy kisebb combizom-sérülése, és tudomása szerint Marosi Ádámnak is fájt az év vége felé a térde, de ők neki tudnak vágni az első versenynek.

Hasonló nehézségekről számolt be Kállai Ákos, a női válogatott kapitánya, miközben értékelte a felkészülés utolsó szakaszát. “Maga a tábor nagyon jól sikerült, jó körülmények között tudtunk készülni, az időjárás is megfelelő volt és minden kitűzött célt elértünk. Ugyanakkor azt nem mondanám, hogy a csapat teljesen egész, hiszen sérülések, betegségek vannak. Van, aki lábadozik, van, aki még csak most esett bele.” – mondta.

Azzal kezdte, hogy Kovács Sarolta a decemberi fáradásos lábszárcsont-törése után most ott tart, hogy “már tud edzeni, meg szépen alakul a lába, de versenyen még biztosan nem tud indulni”. Földházi Zsófiának volt egy kisebb húzódása a csípőjénél, de – mint azt a szakvezető kiemelte – nem ezért hagyja ki a versenyt, hanem mert államvizsgázik, Barta Luca pedig ülőideg-gyulladással küszködik, míg Kalincsák Eszter és Simon Sarolta betegségből frissen tért vissza. “A fél válogatott lábadozik, de a másik fele nagyon jó állapotban van az időszaknak megfelelően.” – összegzett.

Az öttusázók hagyományos idénynyitóján szerdán és csütörtökön a selejtezőket rendezik, pénteken és szombaton pedig a döntőkre kerül sor.

Forrás: MTI – Fotó: Archív/pentathlon.hu