Kézilabda Eb: Győzelemmel kezdett a magyar férfiválogatott

Megkezdte a szereplését a férfiválogatott az Európa-bajnokságon Malmöben. Oroszország volt az első ellenfél, a magyar csapat bátor és jó játékkal egy gólos győzelmet aratott.

A mérkőzés egy részében már 4-5 góllal és vezetett a magyar válogatott, mégis öt perccel a vége előtt szorult helyzetbe került a csapat, egymás után három gólt lőtt Oroszország, amire nem tudtunk válaszolni, így feljött egyre riválisunk.

Izgalmasan alakult a végjáték, labdát szereztek az oroszok és egyenlíteni is tudtak, Balogh hetesével pedig újra visszaállt az egy gólos előnyünk. Fél perc volt hátra és az oroszok támadtak, Mikler viszont kivédte, így megnyertük a találkozót. 

A magyar férfiválogatott világversenyen még soha nem győzte le sem a szovjet, sem az orosz válogatottat – egészen máig. A mérkőzés legjobbjának Mikler Rolandot választották. Hétfőn Dánia következik, akik Izlandtól szenvedtek vereséget az első fordulóban.

Megszületett az Eb első hatalmas meglepetése. A címvédő franciák már biztosan nem lépnek tovább csoportjukból, ahol a portugálok és a norvégok is két-két győzelemmel már a középdöntő résztvevői. 

Forrás: MOB – keziszovetseg.hu