Visszavonult Gonda Ivett Eb-bronzérmes taekwondos

Bejelentette visszavonulását Gonda Ivett Európa-bajnoki bronzérmes taekwondos. A magyar szövetség hétfői közleménye szerint a 29 éves sportoló a sikertelen olimpiai kvalifikáció után döntött a pályafutása befejezése mellett.

Gondának a vasárnap zárult, utolsó európai kvótaszerző versenyen, Isztambulban döntőbe kellett volna jutnia a 49 kilogrammos súlycsoportban ahhoz, hogy indulási jogot szerezzen az idei riói játékokra, ő azonban a negyeddöntőben búcsúzott.

“Boldog vagyok, hogy azt mondhatom, a körülményekhez képest a legjobbat hoztam ki magamból, ez egy remek pályafutás volt, és hálás vagyok a soha nem szűnő támogatásért, amit kaptam az emberektől.” – írta közösségi oldalán Gonda, akinek húga, Evelyn szintén taekwondozik, de ő kanadai színekben versenyez.

Gonda Ivett Magyarországon született, négy éves korában költözött a családjával Kanadába, s az észak-amerikai ország színeiben ötödik lett a 2004-es athéni olimpián. A taekwondos három évvel ezelőtt váltott, magyar színekben folytatta pályafutását, de továbbra is Kanadában készült.

Gonda 2014 májusában, a bakui Európa-bajnokságon bronzérmet nyert. 

Forrás: MTI