Megfelelnek a magyar doppingellenes szabályok a WADA előírásainak

A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) alapító tanácsának döntése szerint a magyarországi doppingellenes tevékenység, intézmény- és szabályozórendszer teljes mértékben megfelel a WADA előírásainak.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportért felelős államtitkárságának pénteki közleménye szerint a WADA az egyesült államokbeli Colorado Springsben tartott ülésén az úgynevezett “teljes megfelelőségi státuszt” adta Magyarországnak.

A szervezet alapító tanácsa azt vizsgálta, hogy a január 1. óta hatályos új nemzetközi doppingellenes szabályzatban előírtakat hogyan és milyen mértékben ültették át a gyakorlatba az aláírók, köztük Magyarország.

Az államtitkárság közleménye szerint “a hazai doppingellenes szabályozásnak az új előírások szerinti módosítása már 2015. január 1-jén hatályba lépett, amelyet a WADA-val lefolytatott, több hónapos egyeztetések előztek meg.”

A közleményben az áll, hogy a WADA döntése azért is fontos, mert bizonyos kiemelt világversenyek magyarországi megrendezésének az egyik feltétele az előírások betartása.

 

MTI