Waberer’s Torna Challenge Világkupa: Három arany, egy bronz Szombathelyen

A nemzeti csapat tagjai négy érmet gyűjtöttek a Waberer’s Torna Challenge Világkupán szombaton, amikor háromszor is szólt a magyar himnusz az Arena Savariában.

Az első döntős napon Mayer Gréta és Mészáros Krisztofer szerezte az első magyar medáliákat. Mindketten aranyérmesek lettek. Mayer Gréta ugráson, Mészáros pedig talajon végzett az élen. A következő – hazai dobogós helyeket hozó szer a felemáskorlát volt, Székely Zója első, Cziffra Bettina Lili pedig harmadikként végzett.

Lólengésben két magyar volt fináléban, ott ötödik lett Mészáros Krisztofer, Kiss Balázs pedig hetedik. Az utolsó fináléban is két magyar mutathatta be gyakorlatát. Tomcsányi Benedek első számú tartalékként finalista lett gyűrűn egy visszalépés miatt, így végül a nyolcadik helyen fejezte be a VK-t, Kiss Balázs pedig a hatodik legjobb pontszámot érdemelte ki.   

Magyar érmes nyilatkozatok

Mayer Gréta:

A felkészülésem során ez egy fontos és egy nagyon kedves állomás. Sikerült megnyernem az ugrást, ez volt az egyetlen szer, amelyben döntőbe kerültem, igyekeztem mindent kihozni magamból, és ez összejött. A selejtezőhöz képest még javítottam is…

Székely Zója:

Imádok Szombathelyen versenyezni, kifejezetten feldob az Arena Savaria hangulata. No meg az, hogy felemáskorláton előfordult már hogy Kovács Zsófi mögött végeztem, és két magyar volt a dobogón. Most sajnos nincs itt Zsófi, de ismét ketten hallgathattuk a magyar himnuszt. Amikor sorra kerültem a fináléban, Lili már túl volt a gyakorlatán, sőt vezetett. Ez meg is nyugtatott egy picit, hogy neki már sikerült. Nagyon boldog vagyok…

Mészáros Krisztofer:

Nagyon elégedett vagyok a talajgyakorlatommal. Elég feszes, lendületes lett, és magas pontszámot kaptam. Érdekesség, hogy ezzel a ponttal a vb-n is döntőbe lehet kerülni. Sajnos, a másik szombati fináléban bemutatott gyakorlatom nem sikerült ilyen jól, azon sokat kell még dolgozni. Ott ötödikként zártam.

Czifra Bettina Lili:

Örülök, hogy első éves felnőttként itt Szombathelyen dobogóra sikerült állni. Ez erőt ad a folytatáshoz. Dolgozunk tovább keményen. Nem lesz pihenés, hiszen közeleg a magyar bajnokság. 

A dobogósok és a magyarok pontszámai

Nők

Ugrás

 1. Mayer Gréta (magyar) 13.149 pont
 2. Alice Vlkova (cseh) 12.999
 3. Pranati Nayak (indiai) 12.966

Felemáskorlát

 1. Székely Zója (magyar) 14.133
 2. Jelizaveta Hubareva (ukrán) 13.000
 3. Czifra Bettina Lili (magyar) 12.933

Férfiak

Talaj

 1. Mészáros  Krisztofer (magyar) 14.666
 2. Eddie Penev (bolgár) 14.400
 3. Luca Murabito (svájci) 14.000
 4. Molnár Botond (magyar) 13.966

Lólengés

 1. Matvei Petrov (albán) 14.733
 2. Oleg Verniaiev (ukrán) 14.633
 3. Radomir Sliz (cseh) 13.833

..5. Mészáros Krisztofer (magyar) 13.200

..7. Kiss Balázs (magyar) 12.233

Gyűrű

 1. Vinzenz Hoeck (osztrák) 14.300
 2. Sokratis Pilakouris (ciprusi) 14.166
 3. Daniel Villafane (argentin) 13.900

..6. Kiss Balázs (magyar) 13.566

..8. Tomcsányi Benedek 13.100

Teljes eredménylisták:

 Férfi döntők:
          – Gyűrű
          – Lólengés
          – Talaj

   Női döntők:
          – Felemás korlát
          – Ugrás

 

Infó: Kaszala Claudia és a Sajtócsapat, Fotó: Freschli József/MATSZ