Dr. Magyar Zoltán: a fiúk és a lányok is szerezhetnek olimpiai kvótát csapatban

A női és a férfi csapatnak is van esélye arra, hogy kijusson a 2024-es párizsi olimpiára – mondta dr. Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség (MATSZ) elnöke.

A Nemzet Sportolója a vasárnap befejeződött torna Európa-bajnokságot értékelve kijelentette: Törökországban mind a nők, mind a férfiak kitettek magukért. „A fiúknál többek között sérülések hátráltatták a felkészülést, de végül összeállt egy olyan csapat, amely a küldetést teljesítette, azaz meglett a vb-kvalifikáció. Itt Molnár Botond személyében egy tehetséges fiatalt láthattunk először a felnőttek között, és jól teljesített az erős mezőnyben. A lányok közel voltak ahhoz, hogy érmet szerezzenek csapatban, végül negyedikek lettek. Fantasztikus szereplés volt. Mindenesetre közel 30 év után elmondhatjuk, hogy a női és a férfi csapat is eséllyel indul az olimpiai kvalifikációs világbajnokságon” – mondta a sportvezető, aki hozzátette: Kovács Zsófia ezúttal is bizonyította: a legjobbak között van a helye.

„Két érmet szerzett, a végére elfáradt, büszkék vagyunk arra, hogy két eredményhirdetés alkalmával is dobogóra állhatott. A felkészülés mind a fiúk, mind a lányok háza táján hamarosan megkezdődik a vb-re, és remélhetőleg erős és jól összerakott csapatokkal érkezhetünk meg Antwerpenbe ősszel” – nyilatkozta a Magyar Torna Szövetség elnöke. 

Infó: Kaszala Claudia és a Sajtócsapat