Torna: Rendhagyó Mesterfokú Bajnokság

A korábbi évek gyakorlatától eltérően ezúttal nem a győri olimpiai Sportparkban, hanem Budapesten, a Központi Tornacsarnokban rendezik meg a hétvégén tornászok utolsó hazai viadalát,  a hölgyek számára a szuper csapatbajnokság második fordulóját, illetve a férfi-női Mesterfokú Bajnokságot, továbbá a fiú utánpótlás számára a Kismester elnevezésű megmérettetést.

Nemcsak a helyszín, hanem a verseny időtartama is módosul, ugyanis a három helyett ezúttal kétnapos lesz a szezonzáró. A program szerint a viadal szombaton délelőtt 10:00 órától veszi kezdetét: ekkor a felnőtt férfi tornászok Mesterfokú Bajnokságát és a fiú utánpótlás Kismester bajnokságát tartják. A versenykiírás szerint ez 12:30 órakor hirdetik ki az egyéni összetett eredményeket, továbbá az itt megszerzett pontokkal lehet a másnapi szerenkénti döntőkre kvalifikálni. A férfiaknál a szerekhez lép többek között a talajon Európa-bajnoki ezüstérmes Mészáros Krisztofer is.

A hölgyek délután 14:00 órakor kezdenek a Mesterfokú egyéni összetett versenyével, valamint a szuper csapatbajnokság második fordulójával, amely a kiírás szerint 18:00 órakor ér véget. Csakúgy mint a férfiak esetében a szombaton megszerzett pontokkal lehet kvalifikálni a másnapi szerenkénti döntőkre. A hölgyeknél indul majd a háromszoros Európa-bajnok Kovács Zsófia, valamint az Eb-ezüstérmes Székely Zója is.
A vasárnapi szerenkénti finálék 10:30-órától kezdődnek a Központi Tornacsarnokban.

Infó: Kaszala Caudia és a Sajtócsapat