Aerobik: Aranyos aerodance csapat, ezüstérmes a vegyespáros

A Farkas Balázs, Hajdú Kata, Lőcsei Zoltán, Makranszki Anna, Ruzicska Vanessza, Ökrös Janka, Simon Zsófia, Szöllősi Panna aerodance csapat 18.250 ponttal aranyérmet szerzett, a világbajnok Mazács Fanni, Bali Dániel duó mindössze öt századdal maradt le az aranyéremről, így másodikként zártak vegyespáros kategóriában.

A Birminghamben zajló Világjátékokon megkezdődtek az aerobikosok versenyszámai az aerodance és a vegyespáros kategóriákban. A kvalifikációt a Farkas Balázs, Hajdú Kata, Lőcsei Zoltán, Makranszki Anna, Ruzicska Vanessza, Ökrös Janka, Simon Zsófia, Szöllősi Panna aerodance csapat (18.125), valamint a Bali Dániel és Mazács Fanni alkotta vegyespáros is az első helyen zárta (20.350).

A fináléban az aerodance csapat még emelni is tudta selejtezőbeli teljesítményét és végül 18.250 ponttal az élen végzett a magyar együttes. A mieink világbajnok vegyespárosa minimális különbséggel lemaradt az aranyról. A Bali Dániel és Mazács Fanni duó 20.600 pontot kapott döntős produkciójára, míg a győztes brazil Lucas Barbosa, Tamires Silva páros 20.650 ponttal zárta a finálét.

A mieink számára szerdán folytatódnak a megmérettetések a trió és a csoport kvalifikációval és döntőivel.

Farkas Balázs: Nagyon sokat dolgoztunk ezért a Világjátékok-győzelemért. Hálás vagyok mindenkinek, hiszen mind a nyolcan kihoztunk mindent magunkból. És ez nem csupán a játékokra vonatkozik, hanem az egész felkészülésre

Részletes program, Világjátékok, Birmingham (USA), helyi idő szerint (+7 óra)

Július 13., 10:30-11:20, selejtezők (trió, csoport)
Július 13., 18:10-19:10, döntők (trió, csoport)

Ritmikus gimnasztika: Sporttörténelmi siker

Az MTK Budapest ritmikus gimnasztikázója Pigniczki Fanni történelmi sikert él el azzal, hogy karika (33.650), illetve labdagyakorlatával (32.550) is bronzérmet szerzett a Birminghamben zajló Világjátékokon.
A ritmikus gimnasztikázók számára is megkezdődtek a Világjátékok erőpróbái. Az rg-sek a labda és karika versenyszámokkal kezdték meg szereplésüket Birminghamben (a Világjátékokon csak szerenkénti eredményt hirdetnek). Az MTK Budapest kiválósága pusztán azzal, hogy kvalifikált már nagy eredményt ért el, hiszen ő lett az első magyar rg-s, aki olimpiára és Világjátékokra is kijutott. Fanni azonban nem elégedett meg ennyivel, mindkét szeren fináléba került, a döntőben pedig remek teljesítmény nyújtva karikával (33.650) és labdával is (32.550) is bronzérmet nyert.

A megmérettetés szerdán a buzogány, illetve a szalag versenyszámokkal folytatódik, Pigniczki Fanni pedig mind a két szeren indul majd.  

Pigniczki Fanni: Ezt még most sem merem elhinni. Sportpályafutásom, sőt a magyar ritmikus gimnasztika történetében fontos mérföldkő ez a Világjátékok. Mindkét gyakorlatom lehetett volna még jobb, de ne legyünk telhetetlenek!

Részletes program, Világjátékok, Birmingham (USA), helyi idő szerint (+7 óra)

Július 13., 14:00-17:00, selejtezők (buzogány, szalag)
Július 13., 18:20-19:47, döntők (buzogány, szalag)

Infó és kép: Kaszala Claudia és a Sajtócsapat