Torna: Utolsó Világkupa az Európa-bajnokság előtt

A férfiaknál a Balázs Krisztián, Kardos Botond, Kiss Balázs, Mészáros Krisztofer négyes, a hölgyeknél a Kovács Zsófia, Mayer Gréta, Székely Zója trió utazott ki az augusztusi Európa-bajnokság előtti utolsó Challenge Világkupára, amelyet Koperben rendeznek.

A verseny lebonyolítása a már megszokott ütemben zajlik: csütörtökön és pénteken a selejtezőket, míg szombaton és vasárnap a finálékat rendezik a szlovén városban. A szereket illetően a férfiaknál a junior Eb-győztes Balázs Krisztián négy (talaj, gyűrű, korlát, nyújtó), Kiss Balázs kettő (lólengés, gyűrű), Kardos Botond három (talaj, ugrás, korlát), míg Mészáros Krisztofer három (lólengés, ugrás, nyújtó) szeren indul.

A hölgyeknél a kétszeres Európa-bajnok dunaújvárosi Kovács Zsófia ugráson, felemáskorláton és gerendán szerepel. Klubtársa, Mayer Gréta szintén három szeren, ugráson, gerendán és talajon versenyzik, míg a legutóbbi Világkupán aranyérmet szerző Székely Zója talajon és felemáskorláton mutatja be gyakorlatait.

A Vk csütörtökön a selejtezők első napjával rajtol, amikor a férfiaknak a talaj, lólengés gyűrű, a hölgyeknek az ugrás és a felemáskorlát kvalifikációit tartják.  Draskóczy Imre, női szövetségi kapitány: Teljesen más összetételben utazik most a csapat, ez a Világkupa van legközelebb az Európa-bajnoksághoz, és ez egy fontos felkészülési állomás. Nem árulok el nagy titkot azzal, hogy ez a három versenyző képezi az Eb-csapat magját. Természetesen jól megcsinált gyakorlatokat, kiegyensúlyozott teljesítményt várok. Érdekesség Koperben, hogy Gymnova szereken lesz a verseny, ez pedig már előszele a liverpooli világbajnokságnak, hiszen ott is ilyen márkájú szereken mutatkoznak be a tornászok. Nagy figyelem irányul erre a Világkupára, remélem, az eredményes felkészülés része lesz, és rontás nélküli gyakorlatokat mutatnak be a lányok.

Kovács István, férfi szövetségi kapitány: Ezúttal Mészáros Krisztofer, Balázs Krisztián, Kiss Balázs, Kardos Botond indul. Mivel ez az utolsó nemzetközi versenyünk az Eb előtt, bízom benne, hogy a srácok összeszedetten és pontosan tornáznak, szeretném, ha néhány döntős helyet elcsípnének. Eszéken nagyon balszerencsések voltunk, úgyhogy ezúttal jó lenne, ha jobban kijönne a lépés tornászainknak. A gyakorlatok összeálltak, a fiúk felkészültek. 

Részletes program, World Challenge Cup, Koper:

Június 16., selejtezők 1. nap 15:00-19:30 (férfiak: talaj, lólengés, gyűrű; nők: ugrás, felemáskorlát)
Június 17., selejtezők 2. nap 15:00-19:30 (férfiak: ugrás, korlát, nyújtó; nők: gerenda, talaj)
Június 18., döntők 1. nap 15:15-18:00 (férfiak: talaj, lólengés, gyűrű; nők: ugrás, felemáskorlát)
Június 17., döntők 2. nap 15:15-18:00 (férfiak: ugrás, korlát, nyújtó; nők: gerenda, talaj)

Infó és kép: Kaszala Claudia és a Sajtócsapat