Torna: Kovács már a vb-re készül

A kétszeres Európa-bajnok Kovács Zsófia, aki tokiói olimpián a tornászok egyéni összetett fináléjában a 14. helyen végzett, hazaérkezése után mindössze egy hetet pihent, ugyanis már az októberi, Japánban megrendezésre kerülő 50. jubileumi világbajnokságra készül.

Igazából nem sokat pihentem, talán egy teljes hét volt, persze a későbbiekben még lesz 1-2 hosszú hétvégém, de kimondhatom, hogy vége a nyári szünetnek. Mindössze másfél hónap múlva már világbajnokság. Azt már fél lábbal is kibírom, még ennyi szabadsággal is, szóval most arra edzem teljes erőbedobással. Majd utána lesz egy hosszabb regenerációs időszak, addig nincs megállás.”

A köztes időszakban azonban lesznek versenyek, amelyek jó felkészülési alapot biztosítanak a közelgő vb-ig.

“Beszéltünk már az edzőmmel, Trenka Jánossal arról, hogy a világbajnokságig milyen megmérettetéseken induljunk el. Addig ugyanis lesznek még hazai és nemzetközi viadalok egyaránt. Ezek közül a szombathelyi GP biztosnak tűnik, de minden bizonnyal ott csak felemáskorláton veszek részt, illetve lesz még magyar bajnokság. Eseménydús lesz a következő néhány hónap.”

A Hungarian Grand Prix viadalt Szombathelyen rendezik szeptember 24-26. között, míg a torna világbajnokságnak október 18. és 24. között Kitakyushu városa ad otthont, Japánban.

Infó: Kaszala Claudia