Akrobatikus torna: Éremeső az Acro Cup-on

Hazai éremesővel zárult a kétnapos megmérettetés, a mieink ugyanis két arany mellett, négy ezüst és három bronzérmet szereztek a magyar egységek a negyedik alkalommal megtartott Budapest Acro Cup viadalon.

A megmérettetés második versenynapja a selejtezőkkel folytatódott. A Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban megrendezett versenyen, vasárnap délelőtt még két csapat kvalifikált a szombati 17 mellé, így a magyar delegáció 19 egységgel vágott neki a 11:00 órától kezdődő fináléknak.

A mieink beváltották az előzetes várakozásokat, ugyanis a 12-18 éveseknél a vegyespárosok között a Nyári Zsolt-Király Jázmin duója nem talált legyőzőre 26.800 egységgel megnyerték a kategóriát. Ugyanígy tett a legfiatalabbaknál az érdi Töpler Natasa-Balogh Máté kettős (25.050). Itt a második helyet is magyar egység szerezte meg, mégpedig Eszter Márton és Kenyeres Zsófia (22.950) duója. Szintén ebben a korosztályban a női csoport kategóriában a NILFISK Kanizsa Torna Club egysége ezüstérmet nyert (25.550). A női párosoknál pedig a második és a harmadik helyet is a BASE egységei szerezték meg (24.750, illetve 24.550).

A 11-16 éveseknél a női csoport kategóriában a NILFISK Kanizsa Torna Club harmadik (26.250) helyen végzett. Ugyanebben a korosztályban a női párosoknál a Balance ATC kettőse második (25.300), a Grassalkovich duója harmadik (24.950) pozícióban fejezte be a versenyt. 

Vincze Gábor, szakági vezető, akrobatikus torna szakág: Összességében elmondhatom, hogy elégedett vagyok a viadallal, minden tekintetben. Nagy dolognak érzem, hogy több mint 300 sportolót sikerült megmozgatni 7 éves kortól egészen a felnőttekig. 

A szervezés is zökkenőmentesen zajlott emellett a mieink is szépen szerepeltek. Ez utóbbi azért is kiemelten fontos, mert ez a viadal a szeptember végén Pesaroban megrendezésre kerülő Európa-bajnokságra is jó felkészülési alapot ad. Külön öröm számomra, hogy az egyetlen, hazai nemzetközi viadal iránt töretlen az érdeklődés.

Infó és kép: Kaszala Claudia és a Sajtócsapat (fotó: Freschli József/MATSZ)