Jet-ski Magyar Nagydíj – A magyar válogatott nyerte a nemzetek versenyét az Eb-n és a junior vb-n is

Magyarország megnyerte a nemzetek versenyét a felnőtt Európa-bajnokságon és a junior vb-sorozaton is a Leveleken rendezett Jet-Ski Magyar Nagydíjon. 

A nem olimpiai sportágakat összefogó Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) tájékoztatása szerint a Nyíregyháza melletti Leveleken az Európa-bajnokságon a Magyar Nagydíjon a 12 kategóriában hét magyar siker született. Aranyérmes lett Szabó Barnabás (Ski GP3), Major Marcell (Runabout GP 4), Cseke Zsolt (Runabout Veterán GP1), Jászai Csongor (Ski GP 3.3), ifjabb Komonyi Lajos (Ski GP 3.2), valamint a magyar liszensszel versenyző osztrák Kevin Reiterer (Ski GP 1) és az amerikai Juan Lezeano (Runabout GP2). Ezüstérmesként zárt Süli Csaba (Ski GP 3.3), Cseke Zsolt (Runabout GP1) és Kéri Attila (Runabout Veterán GP1).

A kétfutamos Eb-sorozat alapján összetett aranyérmet vehetett át Szabó Barnabás, Major Marcell, Cseke Zsolt, Jászai Csongor és Kevin Reiterer. Második lett a magyar liszensszel versenyző dán Marcus Jörgensen (Runabout GP1), Süli Csaba (Ski GP 3.3) és ifj. Komonyi Lajos (Ski GP 3.2). A nemzetek versenyében az Eb-n Magyarország mögött az észtek és a lengyelek zártak.

A Magyar Nagydíjon a junioroknál Jászai Csongor győzött a Ski GP 3.3-as kategóriában, ugyanitt Süli Csaba ezüstérmesként zárt. A Ski GP 3.2-ben ifjabb Komonyi Lajos aranyérmes lett. A magyar és a korábbi lengyel eredmények alapján Jászai Csongor világbajnok lett, Süli Csaba összetett vb-ezüstérmesként zárt (3.3-as a kategóriában), ifj. Komonyi Lajos pedig felállhatott a vb-dobogó második fokára. A nemzetek versenyében Magyarország mögött végzett Észtország, megelőzve Portugáliát és Dániát.

Az Európa-bajnokság és junior-világbajnokság leveleki állomásán három futam eredményei alapján avattak bajnokokat.

Forrás: MTI – Fotó: Facebook/Magyar Jet-Ski Szövetség/Vörös Nándor