Elindult a Magyar Olimpiai Csapat ruhaátadása

A budapesti Akvárium Klubban június 8-án elindult a tokiói olimpiára készülő Magyar Olimpiai Csapat ruhaátadása. Az olimpiai sportruházatot és formaruhát kedden már átvette többek közt a háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka is.

A csapat tagjai a bőséges sportruházat közt az adidas-felszerelés mellett a MOB új szurkolói márkáját népszerűsítő Magyarock-termékeket, továbbá a NUBU által tervezett formaruhát is átvehetik. Az Adidas 1968 óta, a mexikói olimpiától kezdve a MOB és az olimpiai csapat partnere, a NUBU-t meghívásos pályázat után választotta ki a zsűri.

Az Erzsébet téri Akváriumban a MOB és a Pöttyös közösen tartott kedd délelőtt sajtótájékoztatót, ahol Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke jelentette be, hogy 12 órakor elindul a felszerelések átadása. A népszerű belvárosi közösségi helyszínen elsők között vette át a termékeket Hosszú Katinka mellett Csernoviczki Éva judós, Nagy Viktor vízilabdázó és Pétervári-Molnár Bendegúz evezős is. 

Mint Vékássy Bálint, a MOB főtitkára korábban többször kifejtette, azért választották a belvárosi helyszínt, hogy az olimpikonokat „közel hozzák” az emberekhez, megismertetve egyúttal az olimpizmus szellemiségét is. Érdemes nyitott szemmel járni a következő három hétben, mert könnyű lesz olimpikonokkal találkozni a budapesti Erzsébet téren.

Hajrá, Magyarock! 

Forrás: MOB – Fotó: Magyarock/Szalmás Péter