Torna: Versenyekre készül az utánpótlás

Már Győrben van az ifjúsági fiú tornászválogatott – közöttük az Eb-ezüst és bronzérmes Molnár Botond is -, amely a héten a Rába-menti városban készül a hamarosan kezdődő versenyekre, erről Puskás Jenő, az utánpótlás-válogatott szövetségi kapitánya számolt be.

Érdeklődésünkre a szakember elárulta, a sportolók jó erőben vannak, a héten pedig már teljes gyakorlatokat mutatnak be, ugyanis március 26-án a szuper csapatbajnokságon már részt vesznek, azt követi a szerbajnokság, valamint az ifjúsági és a kadet csb.

Az előzetes program szerint kedden és csütörtökön már szólítás lesz, ahol a tornászok előadják gyakorlataikat. A keretet illetően már beszámoltunk róla, hogy a Mersinben bravúros eredményt elérők közül Balázs Krisztián, Bátori Szabolcs, Dobrovitz Ádám és Márkus Sebestyén is a felkerült a felnőttek közé, Závory Szilárd pedig, bár az ifjúsági korosztályhoz tartozik, továbbra is a felnőttekkel készül. A decemberi kontinensviadalon csapatban ezüst, talajon pedig bronzérmet szerző Molnár Botond viszont az ifjúsági kerettel edz Győrben. Ketten sérülés miatt hiányoznak, ketten pedig Covid19-vírus miatt. Utóbbiak esetében fontos hangsúlyozni, nem a tornászok betegedtek meg, hanem kontaktkutatás kapcsán kell kihagyniuk a tábort, amely szombatig tart.

Puskás Jenő, szövetségi kapitány, utánpótlás válogatott: Ezen a héten a fiúk már a közelgő versenyekre gyakorolnak, hiszen itt van a kertek alatt a szuper csapatbajnokság, majd ezt követi a szerbajnokság is. Már teljes gyakorlatokat csinálnak mindannyian, kedden és csütörtökön pedig szólítások lesznek, amelyen be is mutatják ezeket.

Infó: Kaszala Claudia