Rövidpályás gyorskorcsolya vb: Ázsiai visszalépések, indulhat a magyar női váltó is

Több ázsiai ország, így Kína, Japán és a Koreai Köztársaság válogatottja sem indul a március 5. és 7. között sorra kerülő, hollandiai rövidpályás gyorskorcsolya világbajnokságon, amelyen így rajthoz állhat a magyar női váltó.

“Hogy mi ott leszünk a világbajnokságon, egy percig nem volt kérdés, a visszalépéseknek köszönhetően a női váltónk is indulhat Dordrechtben, arra pedig várjuk a választ az illetékesektől, hogy a férfiak egyéni versenyében az eredeti kettő helyett jégre léphet-e három korcsolyázónk” – jelentette ki a magyar sportági szövetség honlapján Bánhidi Ákos, a válogatott edzője és menedzsere.

Hozzátette, sajnálják, hogy az ázsiai short trackesek hiányoznak majd a világbajnokságról, amelyen győzelmekért lépnek majd jégre.

Bánhidi elmondta, csütörtökön tesztversenyt rendeztek a Gyakorló Jégcsarnokban, amely a világbajnoki csapatkijelölés szempontjából is fontos állomás volt.

“Az edzések alapján is lehet válogatni, ám ott vannak olyan körülmények, amelyek nem mindig azonosak, így a válogatás sem lehet igazságos. Egy futam már sokkal inkább az, hiszen ott van befutási sorrend. Ezúttal mindkettőt számításba vesszük, sőt, harmadik szeletként jön ehhez az edzői vélemény, ezek összegzése után alakul majd ki a világbajnoki csapatunk összetétele” – fogalmazott a szakember.

A tesztverseny a hölgyeknél az egyéni számokra is válogatott, míg a férfiaknál a váltóhelyekért folyt a harc.

A hölgyeknél az egyéni küzdelmekben két magyar indulhat, a dordrechti utazók névsorát hétfőn hirdeti ki a szakmai stáb.

MTI