Tokió 2020: A címvédő szerbeket elkerüli a csoportban a magyar férfi vízilabdacsapat

Mivel azonos kalapban szerepelnek, a csoportszakasz során biztosan nem találkozik a címvédő szerbekkel az Európa-bajnok magyar férfi vízilabda-válogatott a tokiói olimpián.

A vlv.hu szaklap a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetségre (FINA) hivatkozva közölte, hogy az első kalapba a 2019-es kvangdzsui világbajnokság két döntőse, az olasz és a spanyol csapat került, a másodikba a magyarok és a szerbek, a harmadikba az amerikaiak és az ausztrálok, a negyedikbe pedig a kazahok és a dél-afrikaiak. Az ötödik kalapba a vasárnap kezdődő rotterdami olimpiai kvalifikációs torna első és második helyezettje, a hatodikba pedig annak harmadikja kerül a házigazda japánok társaságában. A sorsolást jövő vasárnap, Rotterdamban rendezik.

“Azt, hogy Szerbiával nem kerülhetünk egy csoportba, jónak gondolom, már csak azért is, mert a jövő héten együtt készülünk velük és így semmiképpen nincs szükség arra, hogy bármit elrejtsünk egymás elől – nem mintha ez egyébként szempont lett volna, de így azért abszolút fel sem vetődik” – mondta Märcz Tamás szövetségi kapitány a vlv.hu-nak.

A tokiói olimpia férfi vízilabdatornáján 12 válogatott vesz részt július 25. és augusztus 8. között.

A kalapok:

1. kalap: Olaszország, Spanyolország
2. kalap: Szerbia, MAGYARORSZÁG
3. kalap: USA, Ausztrália
4. kalap: Dél-Afrika, Kazahsztán
5. kalap: a rotterdami kvalifikációs torna 1. és 2. helyezettje
6. kalap: a rotterdami kvalifikációs torna 3. helyezettje és a házigazda Japán

MTI