A DECATHLON hivatalosan is az NBA partnere lett

A DECATHLON, a világ egyik legnagyobb sportszer-forgalmazója és a Nemzeti Kosárlabda Szövetség (NBA) bejelentett egy új, több évre szóló kereskedelmi partnerséget, amely a DECATHLON-t az NBA hivatalos partnerévé teszi Afrikában, Ázsiában, Európában, Közel-Keleten és Latin Amerikában. Ez a DECATHLON első partneri együttműködése egy észak-amerikai sportligával.

Világszerte közel 1200 DECATHLON áruházban, köztük a 24 magyar áruházban is elérhetőek lesznek NBA-s termékek annak megállapodásnak köszönhetően, melyet az NBA Afrikában, Ázsiában, Európában, a Közel-Keleten és Latin-Amerikában kötött a francia sportszergyártóval. Ez a DECATHLON történetében az első olyan partneri megállapodás, melyet egy észak-amerikai sportligával kötött.

A partnerség részeként a DECATHLON által tervezett és a TARMAK kosárlabda márkanév alatt értékesített NBA és NBA franchise színeknek megfelelő aláöltözetek, cipők és kiegészítők lesznek elérhetők. A kollekciót kizárólag a világ több mint 1200 üzletében és a webshopon keresztül fogják értékesíteni. A termékek először 2021. márciusától lesznek megtalálhatók online, április elejétől pedig már az üzletek polcain is.

„A TARMAK négy évvel ezelőtti létrehozása óta az az álmunk, hogy együttműködjünk az NBA-vel, a világ legnagyobb kosárlabda-bajnokságával” – mondta Damien Dezitter, a TARMAK vezetője. “Közös célunk a kosárlabda fejlesztése az egész világon, ezért fontos számunkra ez az együttműködés, hogy ezt lehetővé tegyük.”

“Örömmel tölt el bennünket, hogy partnerkapcsolatban állunk a DECATHLON-nal, a világ egyik vezető sportcikk-kiskereskedőjével” – mondta Steve Griffiths, az NBA EME partnerkapcsolatokért felelős igazgatója. “E partnerség révén az NBA rajongók és a kosárlabdázók világszerte hozzáférhetnek egy izgalmas és innovatív választékhoz, amely egyfajta belépő a kosárlabdázás világába.”

A szurkolók letölthetik a hivatalos NBA applikációt iOS-re és Androidra is, hogy a legfrissebb hírekről azonnal értesüljenek. Emellett egyéb frissítéseket, eredményeket, statisztikákat, meccsnaptárakat és videókat is elérnek az alkalmazáson belül vagy követhetik az NBA-t az Instagramon a @NBAEurope oldalon.

A DECATHLON-ról és a  TARMAK-ról

A DECATHLON a világ vezető sportszer-forgalmazója, melynek székhelye a franciaországi Lille-ben található és a sportcikkek tervezésére és forgalmazására szakosodott áruházaiban (több mint 1600 áruház, 59 országban) és online csatornáin keresztül.

A 2016-ban alapított TARMAK a DECATHLON kosárlabda márkája, amely saját termékeket és technológiákat tervez, beleértve a labdákat, ruhákat, cipőket, edzésfelszereléseket, és védőfelszereléseket.

Az NBA-ről

Az NBA négy profi sportliga köré épült sport- és médiavállalkozás: a Nemzeti Kosárlabda Szövetség, a Nők Nemzeti Kosárlabda Szövetsége, az NBA G Liga és az NBA 2K Liga. Az NBA erőteljes nemzetközi jelenlétet képvisel, 215 országban több mint 50 különböző nyelven sugárzott játékokkal, és termékeit több mint 20 országban értékesíti 100 000 üzlet 100 országban és hat kontinensen. A 2020-21-es szezon kezdetén az NBA-csapatok 107 nemzetközi játékost számláltak 41 országból és területről. Az NBA digitális eszközei közé tartozik az NBA TV, az NBA.com, az NBA App és az NBA League Pass.

Az NBA felépítette a világ egyik legnagyobb közösségi média szurkolótáborát, 1,9 milliárd lájkolóval és követővel. Az NBA Cares programja révén a liga fontos társadalmi kérdésekkel foglalkozik, együttműködve nemzetközileg elismert ifjúsági szolgáltató szervezetekkel, amelyek támogatják az oktatást, az ifjúsági és családsegítést, valamint az egészséggel kapcsolatos ügyeket.

Infó: Sajtóközlemény/Herta Hegedüs