Tokió 2020: Május elején rendezik a maratonfutás tesztversenyét

Május 5-én, a Hokkaido-Szapporo Marathon Fesztivál keretében rendezik a 2020-ról a jövő évre halasztott tokiói olimpia maratonfutó és gyalogló versenyszámainak tesztversenyét.

Az olimpiai sportágakkal foglalkozó insidethegames.biz honlap írása kiemeli, hogy a szervezők egyben megerősítették a műúszás (március 4-7.), a kerekesszékes rögbi (április 3-4.), a paraatlétika (május 11.) és a 3×3-as kosárlabda (május 14-16.) tesztversenyének időpontját is. A tájékoztatás szerint a rendezők terveznek próbaversenyt gördeszkában, tornában, röplabdában, valamint pálya- és BMX-kerékpárban, de ezeknek még nem találtak végleges időpontot.

Atlétikában a gyalogló, valamint maratonfutó számokat a japánok nem a fővárosban, hanem az attól 800 kilométerre északra fekvő Szapporóban bonyolítják le, hogy ne tegyék ki a versenyzőket a Tokióban abban az időszakban várható hőségnek.

A pandémia miatt elhalasztott olimpiát jövőre július 23. és augusztus 8. között rendezik meg, míg a paralimpia augusztus 24-től szeptember 5-ig tart.

MTI