Turán Frici: „Nagyon szoros csatára számítunk a bajnoki címért”

A Mikulás Rallye minden évben egy levezető, „bulifutam” volt, azonban idén a magyar bajnokság részeként kiélezett küzdelemmé válik. A bajnoki címre esélyes párosok között ott van Turán Frici és Bagaméri Laci is, akik jelenleg 92 ponttal az összetett második helyen állnak.

“A magyar rali bajnokság idei záró futama, a Mikulás Rallye több szempontból is rendhagyó lesz, ugyanis eddig minden évben egy különleges ünnepi autózásként tekintettünk rá, idén azonban komoly téttel bír. Az ORB összetett értékelésben még négy pilótának is nagy esélye van a bajnoki cím megszerzésére, köztük nekünk is. Jelenleg összetett másodikok vagyunk, itt még bármi megtörténhet. A vasárnapi hét futamos versenyt nagyon komolyan fogjuk venni, a keddi tesztet követően motiváltak és optimisták vagyunk. Úgy érezzük, megtaláltuk a murvás pályákra a legjobb beállításokat, a Next Auto Polo GTI R5 és a csapat is nagyon jó, magabiztosan állunk majd rajthoz. Annak, hogy a végén ki nyer, sok összetevője van, szerencsésnek is kell lennünk, hogy meg tudjuk szerezni a bajnoki címet, de mi beletettük azt a munkát, amit tudtunk, izgatottan várjuk a hétvégi idényzáró futamot” – mondja Turán Frici.

Az év murvás versenyén a Rallye1-es kategóriában 72 páros áll rajthoz, közülük 23-an R5-ös autóval versenyeznek a Veszprém környéki pályákon. Az indulóknak három körben 7 gyorsasági szakaszt (Várpalota, Kislőtér, Nagylőtér) és összesen több mint 105 versenykilométert kell teljesíteniük. A céldobogót a Veszprém Arénában állítják fel.

„A keddi teszten ültünk mi is először murva beállításokkal az autóban, az elején még kicsit puhának éreztük a mi stílusunkhoz, de a nap végére, változtatva a beállításokon és a gumizáson, kihoztuk a Next Auto Polo-ból a maximumot. Biztos, hogy furcsa érzés lesz szurkolók nélkül versenyeznünk vasárnap, ugyanis a közönség rengeteg lendületet ad nekünk, de az adrenalin majd reméljük, kárpótol minket. Egy biztos, mindent bele fogunk adni, hogy megszerezzük életünk első magyar bajnoki címét” – teszi hozzá Bagaméri Laci.

Az előrejelzések szerint vasárnap száraz időjárás, és körülbelül 10 fok vár a versenyzőkre, a Mikulás Rallye-t élőben streameli majd a Rallye Rádió.

Forrás: Just Creative