Torna: Első lépcsőfok az Európa-bajnokságra

A férfi tornászok számára az országos bajnokság pénteki napja egyben válogató is a decemberi Eb-re, erről Kovács István, a válogatott szövetségi kapitánya számolt be.

A szakember kiemelte, az első Eb-válogató alkalmával a tornászok az ob pénteki napján az egyéni összetett és a szerenként elért pozíciók alapján helyezési pontszámokat kapnak, így felállítva a rangsort közöttük. A férfi válogatott számára ugyanezen metódus alapján zajlik majd a novemberi győri Mesterfokú Bajnokság első napja, amely a válogató második állomása lesz. A szövetségi kapitány kiemelte, a végleges Eb-keret jelölés alapján, a két válogató versenyen a helyezési pontok szerint elért sorrendet figyelembe véve áll össze.

Valamennyi válogatott tornász bemutatkozik mind a hat szeren pénteken. Ez alól felmentést kapott a kiemelt tornász, az Eb-bronzérmes Vecsernyés Dávid, aki a tervek szerint lólengésben, korláton és nyújtón indul. Vállfájdalma miatt Kardos Botond talajon és ugráson, míg Kállai Zoltán csak lólengésben versenyzik.

A nézők számára zártkapus országos bajnokságot szigorú biztonsági előírások mellett október 30-31-én rendezik a Központi Tornacsarnokban.

Kovács István, a férfi válogatott szövetségi kapitánya: A válogatottal az elmúlt két hetet Tatán, edzőtáborban töltöttük. Annyit elöljáróban elmondhatok, hogy jó formában vannak a versenyzők, szerdánként ugyanis plusz-mínuszra folyamatos szólításokon vesznek részt. A gyakorlatok jelenleg 90-95%-os állapotban vannak, ami az Európa-bajnokság dátumát és a felkészülési ütemtervet figyelembe véve teljesen optimális.

Infó: Kaszala Claudia