Triatlon: Bajnokot avatnak középtávon

Az eddigi legzöldebb hazai versenyen dől el, hogy 2020-ban ki nyeri a triatlonosoknál a középtávú országos bajnokságot. A hétvégén megrendezik a Primavera Balatonman Kenesét!

A szervezők információi szerint a középtávon kívül rövid-, speciál- és irontávokon állnak rajthoz a legjobb hazai triatlonosok.

Idén először kedvezményes ÖKO-nevezéssel is lehet indulni. Ennek a lényege, hogy a rajthoz álló a kedvezményes nevezési díjért cserébe vállalja, hogy a frissítőpontokon és a végfrissítéskor kizárólag a saját poharát, vagy kulacsát használja, így várhatóan nem lesznek eldobott műanyag poharak. A szervezők külön zöld színű rajtszámot adnak az ÖKO-nevezőknek.

„A hétvégén Balatonkenesén, illetve a környékén egy picit másképp alakul a közlekedés, és minden bizonnyal a település nyugalmát megzavarjuk. A versenyzők felkészültek, remélhetőleg mindenki betartja a járványügyi előírásokat, az autósforgalomban résztvevőknek, valamint a helyi önkormányzatnak és a lakosoknak köszönjük a türelmét és az együttműködését” – mondta Zelcsényi Miklós főszervező.

A verseny programja: https://balatonman.hu/programtabla-2020/

Így változik a forgalmi rend a hétvégén: https://balatonman.hu/forgalmi-rend-valtozasok-szeptember-13/

Infó és kép: Bányász Árpád